STIŽE 'MALA ITALIJA' Pizza Festival Zagreb

U našoj metropoli uskoro nas očekuje na Pizza Festivalu Zagreb prava gastronomska ponuda posvećena najslavnijem jelu na svijetu. Festival će se održati od 18. do 28. svibnja 2023. na Trgu Josipa Jurja Strossmayera, koji će se pretvoriti u 'Malu Italiju'

Vizual.

 

Svečano otvorenje će biti u četvrtak u 14 sati od strane predstavnika veleposlanstva Italije.

Kako je najavljeno, na drugom po redu Festivalu posjetitelje na desetak štandova u srcu Zagreba očekuje kraljica pizza svih vrsta i stilova te različite vrse paste, uz mnoštvo vrhunskih talijanskih delicija i svježih sladoleda, kao i humanitarni program uz glazbene poslastice. Ujedno, moći će se probati prvi zanatski sladoledi na štapiću u Hrvatskoj - popsicles, šareni od svježih sastojaka, bez umjetnih boja, konzervansa i aroma.

Da bi Festa Italiana bila potpuna pobrinut će se i Brioche, kao i Luxury Gelato Pri suncu sa svojim zanatskim premium sladoledima punog okusa i izbalansirane teksture. Posjetitelji će moći kušati glatki i kremasti pistachio, badem s medom, Baileys, bijelu čokoladu s cimetom i kakaom.

Posebna atrakcija ovogodišnjeg Pizza Festivala Zagreb je i pizza izazov za Udrugu Down Zagreb, koji će se odvijati tijekom 18., 23. 24. i 25. svibnja. Naime, u sklopu dvosatnog programa poznate osobe, kao što su Goran Bogdan, Sandi Pego, Antonija Blaće i Minea, radit će svoju autorsku pizzu, a sav prihod od njih namijenjen je za Udrugu Down Zagreb.

Za najmlađe će se tijekom cijelog trajanja Festivala pobrinuti Zagi Kids Zona, sa svakodnevnim kreativnim radionicama za djecu, mađioničarskim predstavama, trampolinom i bungee trampolinom.

Ulaz će svaki dan biti besplatan, a radno vrijeme će svakog dana biti od 12 sati do ponoći.

Organizator je 'Kokoš ili jaje', kreativna agencija koja potpisuje organizaciju Fuliranja i Zagreb Burger Festivala.

 

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti