Ni vremenske neprilike nisu spriječile ovogodišnju Kampusijadu

Tijekom dva dana Kampusijade studenti su se natjecali u ukupno dvanaest sportskih disciplina i aktivnosti, sudjelovalo je oko 650 natjecatelja, a tijekom dva dana na Kampusijadu je stiglo gotovo 1400 posjetitelja

Prizor s Kampusijade, košarka.

 

Najveće studentsko-sportsko natjecanje - Kampusijada pod sloganom 'od studenata za studente' održano je protekloga tjedna 18. i 19. svibnja 2023. na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj. Kampusijadu niti vremenske (ne)prilike nisu spriječile.

Program je počeo prigodnim govorima predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja, Fakulteta hrvatskih studija, Edukacijsko-rehabilitacijskoga fakulteta, Fakulteta prometnih znanosti te Studentskoga centra Sveučilišta u Zagrebu.

Tijekom dva dana Kampusijade studenti su se natjecali u ukupno dvanaest sportskih disciplina i aktivnosti. Odigravali su se nezaobilazni turniri u nogometu, košarci, odbojci i graničaru, kao i turniri u stolnom nogometu i stolnom tenisu, šahovski turnir te apsolutni hit svake Kampusijade, beerpong. Ljubitelji kartanja okušali su se u beli, briškuli i trešeti, a uz raznovrsni set pitanja održan je kviz znanja u suradnji s Kvizilijadom.

Na navedenim sportovima i aktivnostima sudjelovalo je oko 650 natjecatelja, a tijekom dva dana na Kampusijadu je stiglo gotovo 1400 posjetitelja.

Osim sportskih aktivnosti, posjetitelji su uživali u zabavnom programu za koji su se pobrinuli studentski bend Desna noga jednoroga te zagrebački duo Iggy Biznis i Džoni Paranoja, poznati kao 2 kitice. Studenti i posjetitelji educirali su se na štandovima Zaklade Petrin korak, a Kampusijadu su posjetili i promotori Red Bulla. Za sigurnost studenata i posjetitelja brinulo se Gradsko društvo Crvenoga križa Zagreb. Nakon sportskih aktivnosti i zabavnog programa tijekom dana, svojevrsno zatvaranje ovogodišnje Kampusijade obilježio je afterparty u zagrebačkom klubu Boogaloo.

Najboljim natjecateljima dodijeljene su vrijedne nagrade sponzora Kampusijade: HADO, Padel.hr, FoanSaky putovanja, Amazinga, Muzej Iluzija, ClueGo Escape Room, Decathlon uz potporu Zaklade Petrin korak, Elipsa s.z. te AS usluge.

Kampusijada je održana u organizaciji Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Fakulteta prometnih znanosti, Fakulteta hrvatskih studija i njihovih studentskih zborova u suradnji sa Studentskim centrom u Zagrebu te Sveučilištem u Zagrebu. Za pripremu i realizaciju događaja pobrinuli su se vrijedni studenti volonteri te Organizacijski odbor Kampusijade u sastavu studenata tri fakulteta Znanstveno-učilišnoga kampusa Borongaj.

U nastavku donosimo rezultate i pobjedničke ekipe ovogodišnje Kampusijade:

Nogomet

Aajde (FPZ, FSB)

Makedonci (FPZ)

Atomski FHS (FHS)

Odbojka

Grgur Brenčić (FER)

Looney Tunes

Quattro20 (FPZ)

Košarka

Ciglari (FSB)

Team BD (KIF)

Viropazar (EFZG)

Graničar

Burazeri (EFZG, GFZG, TZV, ZVU)

Donji psi

Ouslanderi (FHS)

Beerpong

18.5.

Binom

Mokra braća

Dalmatinska kvinoja

19.5.

Budva boys

2 cigle

Alhamdulillah

Stolni tenis

18.5.

Budva boys

Dupli dva

Upravo se upoznali

19.5.

Tovari

Bijeli lotus

Votka i gin

Stolni nogomet

18.5.

Vahta

Lapad

Cabrones

19.5.

Nosorog

Budva boys

Regina

Šah

Karlo Đukin

Luka Bilić

Luka Pavić

Briškula

Spliće

Rade

Tovari

Bela

18.5.

Krampusijada

Burazeri

Bzzz

19.5.

Šoljani

Kes&Zow

Rizlice

Trešeta

Tovari

Rade

Spliće

Kviz

Napučene usnice

Stairway Tuchel

Stosedmica

Ovim putem organizatori dodatno zahvaljuju Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu, Fakultetu prometnih znanosti, Fakultetu hrvatskih studija, Sveučilištu u Zagrebu, Studentskom centru Sveučilišta u Zagrebu, Zakladi Petrin korak, klubu Boogaloo, GDCK Zagreb, svim sponzorima i pokroviteljima kao i medijima što su pružili podršku u ostvarivanju ovogodišnje Kampusijade.

 

In Portal

 

Povezane vijesti