DOM SPORTOVA Mineral expo Zagreb stiže početkom lipnja

Mineral expo Zagreb održat će se 2., 3. i 4. lipnja 2023. u Domu sportova, a bit će otvoren za posjetitelje svaki dan od 10 do 20 sati

Mineral expo Zagreb, arhiva.

 

Organizator je najavio da na ovogodišnjem sajmu očekuje najveći odaziv izlagača do sada, s velikom ponudom dragog i poludragog kamenja, kristala, minerala, fosila i nakita, kao i stručne literature.

Za najmlađe su pripremljene besplatne radionice obrade kamena i izrade nakita.

Organizator je ujedno podsjetio na svojim web stranicama da već godinama prezentira zadovoljnim posjetiteljima sajma mineralogiju i paleontologiju na jednostavan i prihvatljiv način, uz sudjelovanje velikog broja izlagača iz zemlje i inozemstva.

Sajam ima prodajni i edukativni aspekt, a izlagači nude po posebno povoljnim cijenama neobrađene minerale iz cijelog svijeta, originalne fosile, nakit te ukrasne i upotrebne predmete izrađene od poludragog kamenja.

Najveća je ponuda unikatnog nakita izrađenog od gotovo svih poznatih vrsta poludragog kamena anorganskog i organskog porijekla, što privlači velik broj zainteresiranih posjetitelja.

U ponudi je i drago kamenje: brušeni rubini, safiri, smaragdi, dijamanti te opali iz Australije i Etiopije. Za ljubitelje i sakupljače neobrađenih minerala nađe se mnogo vrijednih različitih minerala iz cijelog svijeta: neobrađeni minerali iz rudnika Trepča na Kosovu, kreševski citrin i hijalofan kvarc iz rudnika Kreševo u Bosni i Hercegovini, zeoliti iz Indije, ametisti, ahati i kvarc iz Brazila, lapis lazuli iz Afganistana, velika kolekcija opala, safiri i rubini iz Australije, astrofilit, šungit i serafinit iz Rusije, larimar iz Dominikanske Republike itd.

Uz navedeno, posjetitelji će u ponudi sajma imati i originalne fosile izumrlih životinja: trilobiti starosti 450 milijuna godina, amoniti stari 85 milijuna godina, zubi dinosaurusa, glava krokodila, dijelovi mamutovih kljova, zubi izumrle vrste morskog psa i fosili drveta.

Udruge Lepoglavski ahat i Kreševski citrin predstavit će svoj rad i mineralna blaga ovih prostora.

Napomenuto je da su tradicionalne i zanimljive izložbe koje se postavljaju svake godine u suradnji s geološkim i speleološkim društvima ili renomiranim znanstvenicima.

Na ovom sajmu posjetitelji će moći koristiti uslugu verificiranog gemologa te izvršiti analizu i procjenu vrijednosti svog nakita.

Izdavačke kuće ponudit će i ove godine velik izbor zanimljive stručne i popularne literature.

Posjetitelji koje zanima liječenje kristalima imat će priliku razgovarati s nekoliko domaćih i stranih kristaloterapeuta.

Cijena jednodnevne ulaznice je 4 eura (30,14 kn), a za sva tri dana je cijena ulaznice je 7 eura (52,74 kuna). Djeci do 14 godina ulaz je besplatan.

 

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti