Traje edukativno-rekreativni kamp za djecu i mlade sa šećernom bolešću

Uz društvene i sportsko-rekreativne aktivnosti, djeca će se svakodnevno educirati o dijabetesu te proći psihološke radionice koje bi im trebale olakšati nošenje s ovom bolesti

Prizor s kampa.

 

Hrvatski savez dijabetičkih udruga i ove godine je organizirao ljetni kamp za djecu i mlade sa šećernom bolešću od 24. lipnja do 1. srpnja 2023. u Crikvenici.

Kamp je namijenjen djeci između 9 i 16 godina starosti. U Kampu su osigurani 24-satna skrb, praćenje i medicinski nadzor sudionika, edukacije, radionice, smještaj, puni pansion, prijevoz Zagreb - Crikvenica - Zagreb, izlet, društvene, zabavne i rekreativne aktivnosti te grupno osiguranje.

Boravak u kampu organiziran je kao kombinacija odmora i edukacije, rekreacije, prijateljstva i zabave. Uživajući u aktivnom odmoru i upoznavajući druge s istim zdravstvenim problemom, djeca će kroz igru i druženje te različite kreativne radionice i edukacije naučiti mnogo o svojoj bolesti, kako se s njome nositi i biti odgovorni i u situacijama kada roditelji nisu s njima.

U cjelodnevnoj brizi za djecu sudjeluje tim liječnika, medicinskih sestara, psihologa i animatora koji će malim sudionicima kampa dati potrebne informacije kako bi stekli samostalnost i vještine nužne za dobru regulaciju šećerne bolesti.

Puno se radi na rekreativnom djelu. Djecu se uči koje su dobrobiti fizičke aktivnosti, zašto je bitno redovito se baviti fizičkom aktivnosti te se na taj način povećava razina odgovornosti za svoje zdravlje.

Ovdje se djeca uče timskom radu, donošenju odluka, preuzimanju odgovornosti, razvoju kreativnih vještina, gradnji nezavisnosti i samopouzdanja, razvijaju socijalne odnose te ih se uči kako se nositi s njima, a radi se i na osnaživanju povjerenja. Sve su to koraci prema zdravijem i produktivnijem životu.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti