KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA Uručena vrijedna donacija ginekologiji Opće bolnice Zabok

Riječ je o nastavku donacije koju je Krapinsko-zagorska županija započela prije nekoliko godina, a kojoj je cilj da svaka mama s novorođenom bebom iz zagorskog rodilišta ponese sa sobom bodi s logom „Bajka na dlanu“ kao lijepu i dragu uspomenu

 

Krapinsko-zagorska županija donirala je Odjelu ginekologije i porodništva Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana opremu za novorođenčad u vrijednosti od 9.340,00 eura. Donacija se sastoji  od 800 dječjih bodija, 30 jastuka i 60 plahti s logom „Bajka na dlanu“ te 20 velikih paketa za majke koje imaju petero i više djece.

Riječ je o nastavku donacije koju je Krapinsko-zagorska županija započela prije nekoliko godina, a kojoj je cilj da svaka mama s novorođenom bebom iz zagorskog rodilišta ponese sa sobom bodi s logom „Bajka na dlanu“ kao lijepu i dragu uspomenu.

Župan Željko Kolar tom je prigodom istaknuo kako Krapinsko - zagorska županija, osim stalne brige za rad svih zdravstvenih ustanova, pokušava dodatnim investicijama poboljšati kvalitetu same usluge.

„S ponosom nosimo naziv Županija-prijatelj djece, a osim što ulažemo u medicinsku opremu kroz kupnju ginekoloških stolaca, CTG uređaja, porođajnih kreveta, respiratora i monitora za praćenje vitalnih funkcija, ovo je mali znak pažnje da majkama vrijeme provedeno u našem rodilištu ostane u lijepom sjećanju te da i dalje biraju rodilište OB Zabok koje je zbog svojih usluga i načina rada prepoznato diljem Hrvatske“, rekao je župan Kolar.

Inače, svim obiteljima koje imaju troje ili više djece Krapinsko-zagorska županija pomaže s financijskom potporom, dok se obiteljima s petero ili više djece prilikom izlaska iz rodilišta daje paket u kojem se nalazi nekoliko bodija, podbradak i plahtice s logom Zagorja – „Bajke na dlanu“ te poklon paket ljekarni Krapinsko-zagorske županije s higijenskim potrepštinama za novorođenčad.

 

Izvor: Krapinsko-zagorska županija