Otvoren novi kabinet senzorne integracije u Topuskom

U zgradi Blatnih kupki, u sastavu Lječilišta Topusko, u četvrtak je otvoren potpuno opremljen novi kabinet za provođenje terapije senzornom integracijom, koji je namijenjen djeci s teškoćama u razvoju

Kabinet za provođenje terapije senzornom integracijom.

 

Senzorna integracija je neurološki proces koji organizira osjete iz okoline i tijela, te omogućava funkcionalno korištenje tijela u okolini. Riječ je o organiziranju osjeta kako bi osoba s teškoćama mogla aktivno i funkcionalno sudjelovati u aktivnostima svakodnevnog života.

Otvorenjem ovog kabineta osjetno je poboljšana kvaliteta usluga i olakšan pristup i dostupnost terapiji roditeljima s djecom kojoj je ta vrsta terapije potrebna. Istodobno su smanjeni troškovi i vrijeme putovanja roditelja, koji su dosad terapiju provodili u drugim gradovima.

Otvorenje kabineta upriličeno je u povodu Međunarodnog dana fizikalne terapije, koji se obilježava od 8. rujna 1951. godine, u više od sto zemalja svijeta s ciljem skretanja pozornosti javnosti na rad fizioterapeuta i njihov doprinos zdravlju ljudi.

Na svečanosti u Topuskom, na velikom doprinosu fizioterapeuta zdravlju ljudi, zahvalio je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.

Najavio je kako je u planu uređenje zgrada Toplica i Zdravstveno-rekreacijskog centra, unutarnjeg bazena i wellnessa, kako bi taj prostor postao najmoderniji i najkvalitetniji wellness u Hrvatskoj. U sklopu Lječilišta Topusko, županija obnavlja i zgradu kinematografa i Vilu Zelengaj.

Župan Celjak spomenuo je i brojne druge projekte koje Županija ostvaruje na cijelom svom području.

- Obnovom zgrade Jodnog lječilišta u Sisku, uz koju ćemo izgraditi još jednu zgradu, koja će imati četiri unutarnja bazena, proširit ćemo mogućnosti pružanja usluge fizikalne medicine i rehabilitacije. Fizikalnu medicinu razvijamo i u Petrinji, gdje će imati svoju zgradu s unutarnjim bazennostom. Osigurali smo fizikalnu terapiju i za područje općina Sunja, Hrvatska Dubica, Majur, Donji Kukuruzari, Dvor i Hrvatske Kostajnice - rekao je Celjak.

 

Izvor: Hina

 

Povezane vijesti