UDRUGA ARGONAUTA I RADIO RITAM Pokrenuta Eko patrola - podcast o ekološkim temama

Udruga Argonauta, u suradnji sa šibenskim Radio Ritmom, pokrenula je Eko patrolu - podcast o ekološkim temama, koji svakog mjeseca donosi teme koje utječu na svakodnevni život ljudi

Ljubav prema biljkama, ilustracija.

 

Svaki novi podcast govori o novim aspektima održivog razvoja i o tome kako ljudske aktivnosti utječu na naš ekosustav te pruža slušateljima priliku da budu u toku s problemima na koje danas moramo djelovati kao svjesni i odgovorni pojedinci i članovi društva. U svakom podcastu nastoji se ipak izvući pozitivne aspekte konkretne teme te za svaki obrađeni ekološki problem ponuditi informaciju u obliku inovativnog rješenja, akcije ili alternativnog održivog izbora, objavljeno je na culturenet.hr.

Udrugu za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja 'Argonautu' je 2005. godine osnovala grupa murterskih entuzijasta kao odgovor na rastuću potrebu za organizacijom civilnog društva, koja bi se brinula o zaštiti prirode i okoliša otoka Murtera i njegovog šireg područja. Na lokalnoj i regionalnoj razini ima misiju doprinositi održivom razvoju zajednice pronalaženjem inovativnih rješenja u vrednovanju baštine, poticanju volonterizma, međusektorske suradnje i razvoja društvenog poduzetništva. Argonauta je udruga te nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija koja uz članove i volontere ima i zaposlenike kojeg čine stručnjaci iz različitih područja. Sjedište joj je u Murteru, Ulica hrvatskih vladara 47, a Murter je naselje na sjeverozapadnom dijelu istoimenog otoka u Šibensko-kninskoj županiji.

Za sada je snimljeno šest podcasta koji se mogu poslušati ovdje.

Podcast je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnost elektroničkih medija.

 

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti