SOIH: Kampanjom "16 dana aktivizma" upozorili smo na nasilje prema ženama s invaliditetom

Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske nedavno je u Vilniusu postala redovita članica Europskog foruma osoba s invaliditetom, a već u svibnju sljedeće godine bit će domaćin njihovu skupu u Zagrebu, gdje će sudjelovati predstavnici saveza osoba s invaliditetom svih 28 zemalja članica Europske unije

Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske zadovoljna je kampanjom "16 dana aktivizma" kojom je javnost upozorena na nasilje prema ženama s invaliditetom, priopćila je ta udruga.
Kampanja je počela 26. studenoga, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, i trajala je do danas, kad se obilježava Međunarodni dan ljudskih prava, 10. prosinca. Provedena je u 21 gradu, a po ocjeni voditeljice projekta Marice Mirić, najvažniji je rezultat što su na razne oblike nasilja upozorena djeca.

U svim tim gradovima u osnovnim i srednjim školama mladež je prigodno prihvatila nositi bijele vrpce kao simbol borbe protiv nasilja nad ženama s invaliditetom, a kampanja je ušla i u vrtiće, gdje su odgajateljice radile na tome s najmlađima, istaknula je Marica Mirić, a što se navodi u priopćenju Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske.

Tijekom kampanje podijeljeno je 7500 prigodnih razglednica, više od 5000 letaka i mnogo plakata.

Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske nedavno je u Vilniusu postala redovita članica Europskog foruma osoba s invaliditetom, a već u svibnju sljedeće godine bit će domaćin njihovu skupu u Zagrebu, gdje će sudjelovati predstavnici saveza osoba s invaliditetom svih 28 zemalja članica Europske unije.

Hina

Foto: Duško Marušić/PIXSELL