Ministrica Opačić pozvala udruge da se okrenu europskim fondovima

Trenutačno se u Hrvatskoj financira 118 trogodišnjih programa udruga koje djeluju u području socijalne skrbi. Dio sredstava je osiguran u proračunu, a dio prikupljen iz Hrvatske lutrije

Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić danas je potpisala ugovore s udrugama osoba s invaliditetom i socijalno-humanitarnim udrugama kojima se nastavlja financiranje trogodišnjeg programa pod nazivom "Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju organizacije civilnog društva", izvijestilo je Ministarstvo.

– Kroz vaše programe 7595 korisnika ostvarilo je svoja prava. Da nije bilo vas i pomoći stručnjaka koje ste vi educirali, osobe s invaliditetom i djeca s višestrukim oštećenjima ostali bi bez potpore koja im je potrebna – zahvalila se Opačić okupljenim predstavnicima udruga.

Podsjetila je kako za 43 udruge iz trogodišnjeg programa od 1. lipnja istječu ugovori.

– Stoga apeliramo na udruge da se okrenu i financiranju iz europskih fondova, s obzirom da Ministarstvo ima sve manje sredstava, a potrebe su sve veće – naglasila je Opačić.

Ministarstvo socijalne politike i mladih potpisalo je ugovore sa 70 udruga te osiguralo sredstva za provedbu navedenog programa u 2013. godini u iznosu od 32,063.663,00 kuna. Trenutačno se u Hrvatskoj financira 118 trogodišnjih programa udruga koje djeluju u području socijalne skrbi. Dio sredstava je osiguran u proračunu, a dio prikupljen iz Hrvatske lutrije.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL