Tako to rade Englezi: Grad Middlesbrough zaprijetio taksistima zbog preskupog naplaćivanja vožnje osobama s invaliditetom

"Posebna je nepravda što su više cijene direktno uzrokovane invaliditetom osobe koja je zatražila taksi uslugu“, naglasio je Tim Hodkingson, službenik odjela za licenciranje u Middlesbroughu

Istraga koju je proveo odjel za licenciranje gradskog vijeća Middlesbrougha (Velika Britanija) je pokazala da lokalni taksisti naplaćuju i do dvostruko više cijene osobama u invalidskim kolicima. Članovi gradskog vijeća su uvjereni da taksisti svojim postupanjem direktno krše zakon o suzbijanju diskriminacije. Odmah nakon što su dobili rezultate istrage, obratili su se strogim dopisima svim taksi firmama s upozorenjem kako će im se, ako ne prestanu s preplaćivanjem, revidirati dozvole za rad.
Službenik odjela za licenciranje Tim Hodkingson  je za BBC izjavio kako su se dodatne tarife naplaćivale čak i u slučajevima kada su automobili imali prostor za invalidska kolica.

"Posebna je nepravda što su više cijene direktno uzrokovane invaliditetom osobe koja je zatražila taksi uslugu“, naglašava Tim Hodkingson .
Vijeće se nada da će upozorenja rezultirati prestankom nedopustive diskriminarjuće prakse.

B. Šutalo