Međunarodna suradnja: Direktori nizozemskih zaštitnih radionica u posjetu URIHO-u

Svrha posjeta je upoznavanje s oblicima zaštitnog zapošljavanja i psihosocijalne integracije osoba s invaliditetom koje provodi ustanova URIHO, najstarija i najveća institucija te vrste u ovom dijelu Europe.

Nizozemski gosti doputovat će u četvrtak, 30. siječnja u poslijepodnevnim satima, dok je obilazak URIHO-vih lokacija predviđen za petak, 31. siječnja.

Kako doznajemo, potvrđen je dolazak deset osoba, direktora zaštitnih radionica, a uz razmjenu iskustva iz područja profesionalne rehabilitacije, URIHO-va je želja upoznati kolege iz Nizozemske s proizvodnim programom te inicirati moguću poslovnu suradnju vezanu za ugovaranje plasmana dijela proizvoda zaštitne opreme na europske tržište.
Predstavnici ustanove URIHO, između ostalog, nizozemskim će gostima predstaviti hrvatsko zakonodavstvo u području profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom, financijsku i organizaciju strukturu URIHO-a te ulogu na tržištu rada. Osim proizvodnih pogona, gosti iz Nizozemske obići će i Radni centar te Virtualnu radionicu.
Očekuje se dolazak predstavnika Ministarstva rada i mirovinskog sustava RH, Grada Zagreba i Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

A. Gospočić