Super Bowl: Amerikanci popili piva koliko stane u 500 olimpijskih bazena!

Također, procjene govore da je 80.000 navijača tijekom utakmice na stadionu MetLife u New Jerseyju, između ostalog, pojelo oko 8.000 pizza, te 40.000 hotdogova. Ako bi se oni poredali u visinu, to bi ispalo kao 14 Empire State Buildinga

Uz Super Bowl, najveći sportski događaj u SAD-u, idu i velike brojke, pa se tako procjenjuje da su Amerikanci za vrijeme utakmice pojeli oko 22,5 milijuna kilograma čipsa, što bi napunilo 600 velikih teretnih kamiona, te da su to "zalili" sa milijardu i 228 milijuna litara piva, čime se može ispuniti 500 olimpijskih bazena.
Također, procjene govore da je 80.000 navijača tijekom utakmice na stadionu MetLife u New Jerseyju, između ostalog, pojelo oko 8.000 pizza, te 40.000 hotdogova. Ako bi se oni poredali u visinu, to bi ispalo kao 14 Empire State Buildinga.

Pretpostavlja se da su gosti Las Vegasa u kladionicama potrošili više od sto milijuna dolara kladeći se na Super Bowl.

Prošlogodišnji Super Bowl bio je najgledaniji tv program u povijesti SAD-a, sa 164 milijuna gledatelja. Gledanost ovogodišnjeg tek treba biti utvrđena, no zna se da je televizijska kuća "Fox" emitiranje 30-sekundnih promidžbenih spotova naplaćivala po cijeni od četiri milijuna dolara, a sav raspoloživi reklamni prostor rasprodan je do 4. prosinca.

Vlasnik pobjedničke momčadi, Seattle Seahawksa, je Paul Allen, poznat i kao suosnivač Microsofta. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na 15,6 milijardi dolara, i po tome je najbogatiji vlasnik jedne NFL momčadi.

Hina