Pad dinastije Pevec: Višnja i Zdravko prodaju svu imovinu, čak i mobitele

Na internetskom oglasniku Peveci su oglasili prodaju dviju vikendica, no našli su se tu i predmeti poput mobitela, računala, kožnatih torbi, skuter te stari golf trojka i stručna literatura iz ekonomije, menadžmenta i financija

Jesu li posrnuli poduzetnici Višnja i Zdravko Pevec nakon poslovnog kraha u kojem ih je Trgovački sud u stečajnom postupku razbaštinio velikog poslovnog carstva doista doživjeli i financijski slom te sada rasprodaju imovinu, pitanje je koje ovih dana mnogi postavljaju nakon što se proširila vijest da putem interneta prodaju sve i svašta, od vrijednih nekretnina do dijelova pokućstva.

Na poznatom internetskom oglasniku Peveci su oglasili prodaju dviju vikendica u Ferdinandovcu i Čepelovcu u Koprivničko-križevačkoj županiji, uzgojnu divljač – tri jelena i deset košuta te plemenitu i nagrađivanu sportsku kobilu. No, na popisu ponuđenih predmeta čak su i mobiteli, računala, kožnate torbe, skuter te stari golf trojka i stručna literatura iz područja ekonomije, menadžmenta, financija i strategije upravljanja.

– Istina je da smo oglasili prodaju nekih nekretnina koje više ne koristimo i koje su nam danas višak, no nismo ni gladni ni žedni i ne prodajemo to zbog financijskih poteškoća – kazao je Zdravko Pevec iznenađen tolikim interesom javnosti. Iako ih je, kaže, država razbaštinila i uzela im poduzeća koja su sami stvorili, oni i danas žive od svoga rada obrađujući oko sto jutara zemlje.

– Mi pripadamo generaciji koja je naučila radom stvarati i danas se tako ponašamo, a i sinove smo tako odgojili – ističe dodajući da imovina i stvari koje prodaju upravo u najvećem dijelu i pripada njihovim sinovima koji su se, okupirani vlastitim poslovima, odlučili riješiti svega što im je višak i što zapravo samo propada i gubi vrijednost.

– Ne treba nitko biti zabrinut za obitelj Pevec, mi smo naučili raditi i nikada se ne predajemo – poručio je Zdravko dodajući da ih jednako ne brine ni skorašnje suđenje na kojem ih Državno odvjetništvo tereti da su oštetili državu za oko 14 milijuna kuna. Zdravko i Višnja uzvratili su tužbom u kojoj žele dokazati da su oni žrtve nepotrebnog stečaja te po toj osnovi od države potražuju oko 500 milijuna kuna.

VLM

Foto: Davor Višnjić/Večernji list