Duge cijevi na ulicama Zagreba i Dubrovnika

Riječ je o dijelu velike međunarodne akcije "Šetač", usmjerene protiv pripadnika narko miljea i sudionika organiziranog kriminala, koju se provodi i u Srbiji, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini, gdje su također u tijeku pretresi i uhićenja

Od ranog jutra na području Dubrovnika i Zagreba u tijeku je velika akcija policije i Uskoka, javlja Index.hr. Duge cijevi su na ulicama. Riječ je o dijelu velike međunarodne akcije "Šetač", usmjerene protiv pripadnika narko miljea i sudionika organiziranog kriminala, koju se provodi i u Srbiji, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini, gdje su također u tijeku pretresi i uhićenja.
Hrvatska policija zasad ne želi govoriti o detaljima akcija koje se provode na području Dubrovnika i Zagreba. Potvrđeno je tek da ih se provodi u suradnji s Uskokom, a više informacija očekuje se po završetku pretresa i uhićenja osumnjičenika.
Policajci koji pretražuju obiteljske kuće na dubrovačkom području, viđeni su već u rano jutro u Gružu i u Čibači, a policija čuva i dio ugostiteljskih objekata u Gružu i Lapadu, javlja Dubrovački vjesnik. Navodno su sa slučajem povezani neki od ugostitelja, pa čak i sportaša s dubrovačkog područja. Navodno se među osumnjičenima nalazi i jedan bračni par iz Župe Dubrovačke kao i neke osobe iz Cavtata.
Dubrovački vjesnik je objavio kako je policija pretresla dom M.Š. iz Gruža, suvlasnika pizzerije Retro, zatim kuću poznatog dubrovačkog sportaša, gladijatora A.A., također iz Gruža, koji se trenutno ne nalazi na području Hrvatske već u jednoj od susjednih država, te još nekoliko kuća osoba koje su duže vrijeme pod nadzorom Uskoka i policije, među kojima je i bračni par iz Čibače, koji su vlasnici caffe bara u Uvali Lapad.
"U tijeku je međunarodna akcija uhićenja osoba koja se bave nelegalnom trgovinom droge, a koja se provodi u BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori", izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radoslav Jovičić u Beogradu, gdje sudjeluje u radu 4. Regionalne konferencije ministara unutrašnjih poslova i ministara pravosuđa o temi "Borba protiv organiziranog kriminala, korupcije i unapređenje pravosudne suradnje u regiji jugoistočne Europe".

Jovičić je naveo kako akciju provode policije Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i Hrvatske u suradnji sa specijalnim tužiteljstvom: "U tijeku je akcija međunarodnog karaktera na rasvjetljavanju teških oblika organiziranog kriminala u pogledu nelegalne trgovine drogom. Jedna policija u regiji ne može ništa sama učiniti. Ukoliko kriminalci ne poznaju granice, zašto bismo mi?"

O broju uhićenih i detaljima akcije nije želio govoriti, ali je najavio da će o tome danas na skupu u Beogradu izvijestiti kolege iz regije.

Izvor: Index.hr

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL