Ljubav na djelu: U znak podrške ženi oboljeloj od raka dojke i njezine prijateljice obrijale glavu

Gerdi McKenna dijagnoza raka dojke ostavila je u šoku. Sa željom da joj pokažu kako će s njom proći prepreke koje je očekuju, njezine prijateljice poduzele su nesvakidašnji korak

Prijateljice Gerdi McKenna, žene koja se suočila s dijagnozom raka dojke, našle su svoj način da joj pruže podršku.
Gerdi McKenna dijagnoza raka dojke ostavila je u šoku. Sa željom da joj pokažu kako će s njom proći prepreke koje je očekuju, njezine prijateljice dogovorile su odlazak u frizerski salon u kojem su u znak solidarnosti s Gerdi obrijale glavu. Snimile su zajedničku fotografiju na kojoj je ovjekovječena njihova ljubav i podrška.

U subotu 22. ožujka u više od 30 gradova u Republici Hrvatskoj, pod pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića, obilježen je svjetski dan posvećen borbi protiv raka dojke koju udruga Europa Donna obilježava 19. godinu zaredom, a drugu godinu provodi u sklopu projekta "Darujmo ružičasti život".
U Hrvatskoj godišnje od raka dojke oboljeva više od 2.300 žena, a oko 950 ih umire.  Tijekom jučerašnjeg dana prodavali su se narcisi, cvijet koji simbolizira buđenje života i nade. Sav prihod od prodaje ide u fond za kupnju aparata za jednokratno zračenje oboljelih od raka dojke. Grad Zagreb i Gradska skupština podržali su akciju, te najavili daljnju suradnju ne bi li se što prije skupilo potrebnih pet milijuna kuna. Ministarstvo zdravlja u proračunu nije našlo za potrebnim kupnju ovog aparata koji oboljelima znači život. Rak dojke ne može se spriječiti, ali se može na vrijeme otkriti.
B. Ravlić