Ćiro Blažević: Kako će Josip Šimunić biti ustaša kada mu je tetak partizan?

"Razočaran sam odlukom Fife. Ali i Šimunić je žrtva našeg balkanskog mentaliteta", komentirao je 'trener svih trenera' odluku Fife u kojoj je potvrdila kaznu za braniča hrvatske nogometne reprezentacije

Fifina komisija za žalbe odbila je žalbu Josipa Šimunića te mu je potvrdila kaznu od 10 utakmica neigranja za Hrvatsku zbog pokliča 'za dom spremni' nakon utakmice protiv Islanda. Kaznu je prokomentirao i legendarni Ćiro Blažević.

- Razočaran sam odlukom Fife. Ali i Šimunić je žrtva našeg balkanskog mentaliteta. Pa, u Fifu je poslano na stotine pisama u kojima piše da je Šimunić ustaša. Kako će Šimunić biti ustaša kada mu je tetak partizan? Oni ne znaju šta je nogometna ekstaza. Sud oslobađa one koji ubiju u ekstazi, a Šimunić je bio u nogometnoj ekstazi - rekao je Ćiro za Klix.ba pa zaključio:

- Ako hoćeš pošteno, 'za dom spremni' nije ustaški pozdrav. Ustaški je pozdrav 'za dom i poglavnika'. Dakle, kazna je jedno sra....

Šimunić će tako Svjetsko prvenstvo u Brazilu gledati iz kućne fotelja, a kazna vjerojatno znači i kraj njegova igranja za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

VLM

Fhoto: Ivana Ivanović/PIXSELL