Strava u Karlovcu: U požaru poginuo muškarac koji zbog invaliditeta nije mogao pobjeći vatri

Riječ je o osobi koja se koristila invalidskim kolicima, što je najvjerojatniji razlog da se nije spasio iz požara koji se nije proširio na cijelu omanju drvenu kuću

U požaru svoje obiteljske kuće u Karlovcu jutros je poginuo 67-godišnjak koji zbog invaliditeta najvjerojatnije nije mogao pobjeći od vatre.
Policija je šturo izvijestila tek da se okolnosti požara utvrđuju, no na mjestu nesreće, u predgrađu Novaki, doznaje se da je u požaru preminuo Branko Katarinčić. Riječ je o osobi koja se koristila invalidskim kolicima, što je najvjerojatniji razlog da se nije spasio iz požara koji se nije proširio na cijelu omanju drvenu kuću.

"Budući da se u gašenje požara uključilo 12 vatrogasaca, s četri vozila, Javne vatrogasne postrojbe i obližnjeg DVD-a Hrnetić-Novaki, vatra nije zahvatila ni jednu trećinu drvene kuće, ali je stanar poginuo", rekao je vatrogasac Darinko Kos.

"Uz spaljenu sobu, u kojoj se nalazi mrtvo tijelo raste i veliki bor pa je prijetila opasnost širenja požara na drvo i druge kuće", kazao je Kos.

Hina

Fhoto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL