Udruga tjelesnih invalida Međimurja: Volonteri u službi osoba s invaliditetom, starih i nemoćnih

U sklopu projekta "Ja volontiram – a ti?“ bit će kreiran volonterski program specifično za potrebe osoba s invaliditetom i organizacijske potrebe Udruge tjelesnih invalida Međimurja

Udruga tjelesnih invalida Međimurja djeluje na području Međimurske županije i okuplja osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju.  Udruga je počela provoditi projekt financiran od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva "Ja volontiram – a ti?" koji traje do kraja 2014. godine.  Ciljevi projekta su  razvoj specifičnog  volonterskog programa u koji će biti uključeni mladi Međimurske županje a korisnici volonterskog rada osobe s invaliditetom, stariji i nemoćni, te razvoj lokalne zajednice kroz volontersko uključivanje mladih u Međimurju.
U sklopu projekta "Ja volontiram – a ti?“ bit će kreiran volonterski program specifično za potrebe osoba s invaliditetom i organizacijske potrebe Udruge tjelesnih invalida Međimurja. Početkom travnja biti će oglašen javni poziv na volontiranje na koji će se moći prijaviti svi mladi s područja Međimurske županije. Aktivnosti u projektu odnose se na osnaživanje volontera kroz edukativan program gdje će mladi biti uključeni u radionice na temu menadžment volontiranja i specifičnosti volontiranja osoba s invaliditetom, starijim i nemoćnim osobama, te provedba volonterskog programa gdje će volonterima biti omogućeno pomaganje osobama s invaliditetom, starijima i nemoćnim osobama.
Mogućnosti volonterskog rada s korisnicima postoje na individualnoj razini u sklopu zajedničkog provođenja slobodnog vremena, posjećivanje javnih događaja, asistencija pri odlasku u kino, šetnju, odlasku u dućan itd., te na grupnoj razini u sklopu radionica, edukacija ili zajedničkih izleta. Uz navedeno, planiraju volontere uključiti u organizaciju volonterskih akcija za vrijeme obilježavanja međunarodnih dana, te pomoć pri organizaciji javnih događanja na temu osoba s invaliditetom.
Kroz volonterski programa promovirati će važnost volontiranja,  socijalno osvještavati zajednicu za potrebe i uvjete života ranjivih skupina. Sve dodatne informacije možete dobiti u uredu Udruge tjelesnih invalida Međimurja, Perivoj Zrinskih 1, 40 000 Čakovec ili na  broj mobitela 099/6829655 voditeljice projekta Vlatke Vincetić.

In-Portal