Poražavajući odaziv na izbore za Europski parlament

Na upite o odzivu, predsjednik Josipović rekao je da mu je sad teško reći nešto o tome. "U svakom slučaju, očekujem da će biti u granicama uobičajenog za tu vrstu izbora."

Potvrdile su se prognoze najpesimističnijih analitičara - odaziv na izbore za Europski parlament mogao bi se ocijeniti poražavajućim! Na današnje izbore zado 11 sati izašlo je 178.757 birača, što je tek 5,98 posto od ukupnog broja birača, izvijestilo je Državno izborno povjerenstvo. 

Predsjednik Republike Ivo Josipović, očekuje da će građani izabrati najbolje i da će se zastupnici koji budu izabrani na svojoj dužnosti ponašati časno i odgovorno.
"Kao i na svim izborima, očekujem da će građani izabrati najbolje. Siguran sam da će se, tko god bude izabran, časno i odgovorno ponašati na dužnosti zastupnika u Europskom parlamentu", rekao je Josipović, koji je glasao na biračkom mjestu u Palmotićevoj ulici.

Josipović drži da se građani tek trebaju naviknuti na izbore za europarlamentarce, ali da je u kampanji bilo prilike sa se upoznaju s kandidatuma. "Kampanja je bila onakva kakve su stranke", ocijenio je. "Ovo su prvi izbori, potreban je jedan period, jedan broj izbornih ciklusa da građani potpuno prihvate sva pravila, no držim da je bilo prilike za svakoga tko je to želio, da sazna sve što ga zanima", rekao je predsjednik Josipović.

Na upite o odzivu, rekao je da mu je sad teško reći nešto o tome. "U svakom slučaju, očekujem da će biti u granicama uobičajenog za tu vratu izbora", kazao je.

In-Poprtal/Hina

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL