Senzacionalni izum: Proteza koja omogućuje hodanje djeci s cerebralnom paralizom

Voditeljica kliničkih istraživanja i profesionalna terapeutkinja Clare Canale naglašava da ovaj proizvod kratkoročno poboljšava kvalitetu života i participaciju djece s invaliditetom te njihovih obitelji, a istraživanja pokazuju potencijal dugoročne pomoći u njihovu fizičkom i emocionalnom razvoju

Sa željom da sinu koji boluje od cerebralne paraliza pruži mogućnost da ustane iz kolica i pokuša hodati, Debby Elnaton došla je do sjajnog izuma koji se ovih dana našao i na svjetskom tržištu. To je posebno dizajnirano remenje koje omogućava roditelju staviti dijete u uspravan položaj privezavši ga uz sebe. Na taj način mogu hodati zajedno.
Dizajneri, inženjeri, tekstilni stručnjaci i terapeuti proizvođača Leckey Firefly radili su na projektu od 2012. godine i nakon uspješnih testiranja u Velikoj Britaniji i Sjevernoj Americi Upsee Firefly je spreman za prodaju. Izum se sastoji od remenja za djecu koje se zakači na pojas odrasle osobe te posebno dizajniranih sandala koje omogućavaju djetetu s teškoćama u razvoju simultano koračanje, dok mu ruke ostaju slobodne.
Voditeljica kliničkih istraživanja i profesionalna terapeutkinja Clare Canale naglašava da ovaj proizvod kratkoročno poboljšava kvalitetu života i participaciju djece s invaliditetom te njihovih obitelji, a istraživanja pokazuju potencijal dugoročne pomoći u njihovu fizičkom i emocionalnom razvoju.
B. Ravlić