Volonteri iz Končara prenose svoja znanja djeci s motoričkim smetnjama u Centru Dubrava

Ove je godine učenike iz Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava posjetilo desetak volontera Končarevaca koji su svoje volonterske radionice osmislili i realizirali u ciljevima ispomoći oko pripreme pisanja medijskih izričaja, grafičkog oblikovanja fotografija u tiskovnim i elektronskim medijima, pripremanju različitih prezentacija i slično

Unazad godinu dana tvrtka KONČAR - Elektroindustrija započela je s projektom volontiranja kojime njeni zaposlenici bogatstvo svog stečenog znanja prenose  mladima s motoričkim poteškoćama.

Ove je godine učenike iz Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava posjetilo desetak volontera Končarevaca koji su svoje volonterske radionice osmislili i realizirali u ciljevima ispomoći oko pripreme pisanja medijskih izričaja, grafičkog oblikovanja fotografija u tiskovnim i elektronskim medijima, pripremanju različitih prezentacija i slično. 

Jedna se grupa volontera posebice posvetila snimanju lektire kako bi se i tim načinom uz pomoć suvremenih metoda rada pomoglo onima koji imaju poteškoće u svladavanju čitanja. Druženje s učenicima iz Centra Dubrava  pružilo je volonterima Končara dodatno novo iskustvo koje je još više učvrstilo svijest o važnosti ispomoći onima kojima je pomoć potrebna. Stoga se u Končaru ovih dana radi na pripremi osnivanja Kluba volontera KONČAR kako bi se ta hvalevrijedna ideja volonterskoga rada širila dalje, okupljala nove članove i realizirala još veći broj takvih i sličnih aktivnosti.

Zvjezdana Stančić