Izbori u Venezueli: Maduro tijesno pobijedio

Madurove pristaše, "chavisti", proslavili su pobjedu vatrometom, dok su pristaše oporbe izašle na ulice prosvjedujući zbog navodne izborne prevare pošto je povjerenstvo objavilo da je Maduro osvojio 50,66 posto glasova prema 49,07 posto glasova za Caprilesa

Bivši vozač autobusa i nasljednik Huga Chaveza Nicolas Maduro tijesno je u nedjelju na predsjedničkim izborima u Venezueli pobijedio oporbenog kandidata Henriquea Caprilesa, guvernera savezne države Mirande, objavilo je u ponedjeljak izborno povjerenstvo, prenose agencije.
Madurove pristaše, "chavisti", proslavili su pobjedu vatrometom, dok su pristaše oporbe izašle na ulice prosvjedujući zbog navodne izborne prevare pošto je povjerenstvo objavilo da je Maduro osvojio 50,66 posto glasova prema 49,07 posto glasova za Caprilesa.

Povjerenstvo je objavilo da je prebrojano 99 posto glasačkih listića, te da se rezultat ne može promijeniti, prenosi Reuters.

Maduro je pobijedio Caprilesa za gotovo 235 tisuća glasova, na 19 milijuna birača s pravom glasa, objavilo je izborno povjerenstvo.

Capriles je odbio priznati poraz, te je zatražio ponovno prebrojavanje glasova. "Nećemo priznati rezultate glasovanja dok se svaki glasački listić ponovno ne prebroji, jedan po jedan", rekao je Capriles na konferenciji za tisak nakon objave izbornog povjerenstva.

Hina