Papa: Danas više kršćanskih mučenika a to je 'Sotonska rabota'

"Doba mučenika nije iza nas. Možemo čak reći da Crkva danas ima više mučenika nego u prvim stoljećima (svoga postojanja). Toliko je muškaraca i žena klevetanih, progonjenih, masakriranih zbog mržnje prema Kristu", rekao je Papa

Papa Franjo rekao je u ponedjeljak da je danas kršćanskih mučenika više nego u prvim stoljećima Crkve i ustvrdio da su oni uglavnom žrtve klevete, što je "Sotonska rabota".
Na misi u kapelici Doma sv. Marte u Vatikanu, papa je inzistirao na žrtvi kršćanskih mučenika o kojima je već govorio u nedjelju pred 80.000 vjernika okupljenih na Trgu sv. Petra.

"Doba mučenika nije iza nas. Možemo čak reći da Crkva danas ima više mučenika nego u prvim stoljećima (svoga postojanja). Toliko je muškaraca i žena klevetanih, progonjenih, masakriranih zbog mržnje prema Kristu: jedan je ubijen jer je podučavao katekizam, drugi jer nosi križ", rekao je Papa.

Napose je osudio "klevetu" koja je posljedica djelovanja Sotone".

"Svi smo mi griješnici. No kleveta je nešto drugo. Kleveta želi uništiti djelo Božje u ljudima. ... Ona se koristi lažima da bi napredovala. Kleveta je gora od grijeha, ona je izravan izraz Sotone", rekao je papa Franjo i molio Gospu da "zaštiti kršćane u ova turbulentna duhovna vremena".

Prema nekoliko studija objavljenih zadnjih mjeseci, kršćani svih vjeroispovijesti najprogonjeniji su vjernici u svijetu. Najviše je progonjenih u muslimanskom svijetu zbog porasta islamskog fundamentalizma. No postoje i druge diskriminacije i nasilje, primjerice hinduista prema kršćanskoj manjini u Indiji.

Hina