Gradonačelnik Milan Bandić podijelio stipendije za učenike i studente s invaliditetom slabijeg socijalnog statusa

"Ovo je sedmi put zaredom kako smo se okupili zbog dodjele ove vrste stipendija. U tih sedam godina dodijelili smo ih oko 350, a svake godine se broj stipendista povećava za 5 do 10 posto", naglasio je zagrebački gradonačelnik. "U ovo krizno vrijeme svaka kuna dobro dođe, a i naša je zadaća da brinemo o mladima

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa svojim je suradnicima u gradskoj palači Dverce dodijelio 20 stipendija učenicima i studentima s invaliditetom i 45 stipendija učenicima i studentima slabijeg socijalnog statusa za školsku/akademsku godinu 2013./2014. D

"Ovo je sedmi put zaredom kako smo se okupili zbog dodjele ove vrste stipendija. U tih sedam godina dodijelili smo ih oko 350, a svake godine se broj stipendista povećava za 5 do 10 posto", naglasio je gradonačelnik Milan Bandić. "U ovo krizno vrijeme svaka kuna dobro dođe, a i naša je zadaća da brinemo o mladima, pogotovo onima kojima je pomoć i podrška potrebna, dodao je gradonačelnik, zaželjevši im puno uspjeha u daljnjem školovanju u kojem će im, kako je istakao, ova stipendija biti dodatna potpora.

U ime učenika i studenata gradonačelniku Bandiću i resornim službama na stipendijama se zahvalio student Marko koji je, između ostalog, izrazio nadu da će oni svojim uspjehom opravdati povjerenje.

Grad Zagreb u svojoj lepezi dodjele stipendija posebnu pažnju i brigu posvećuje mladim osobama s invaliditetom i onima iz obitelji slabijeg socijalnog statusa, napomenula je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna, dodavši da je iznos mjesečne stipendije za učenike 1.289,20 kuna, a za studente iznosi 1.927,80 kuna. Ove je godine za ove dvije kategorije učenika i studenata Grad izdvojio za stipendije 1.840,000,00 kuna, a u proteklih sedam godina stipendirano je 117 učenika i studenata s invaliditetom i 220 iz obitelji slabijeg socijalnog statusa.
M. Damjanović