Živi zid i Stop deložacijama: Našim aktivistima prijete visoke kazne i zatvor

Predstavnici udruga posve nakaradnom proglasili su i novu praksu da se intervencija policije pri deložacijama naplaćuje ovršeniku pa je tako samohranoj majci troje djece iz Pitomače, nakon deložacije iz kuće, poslan račun od 40 tisuća kuna za trošak angažmana stotinjak policajaca

"Umjesto dosadašnjih prijava za remećenje javnog reda i mira te kazni od 160 kuna, sud nas sad kažnjava za ometanje ovrha prema Ovršnom zakonu gdje kazne iznose od tisuću do 40 tisuća kuna, i ako se ne plate u roku od osam dana slijedi zatvor. To znači da će naši aktivisti biti upućivani u zatvore, što do sada nikad nije bio slučaj",  kazali su na konferenciji za medije aktivisti udruga Živi zid i Stop deložacijama.

Posve nakaradnom proglasili su i novu praksu da se intervencija policije pri deložacijama naplaćuje ovršeniku pa je tako samohranoj majci troje djece iz Pitomače, nakon deložacije iz kuće, poslan račun od 40 tisuća kuna za trošak angažmana stotinjak policajaca. Aktivisti tvrde i da je policija počela zabranjivati medijima prisutnost na deložacijama.

VLM

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL