Društvo distrofičara dobilo prilagođeno vozilo

Društvu distrofičara u Zagrebu svečano je danas uručen novi ford transit, posebno prilagođen za prijevoz osoba s invaliditetom, vrijedan oko 314 tisuća kuna, dar Privredne banke Zagreb.

Vozilo je opremljeno posebnim rampama koje omogućuju ulazak osobama u kolicima te rotirajućim sjedalima za asistente.

"Riječ je o vozilu koje nam doslovce život znači", rekla je predsjednica tog društva Marica Mirić i dodala da će ono poboljšati kvalitetu života distrofičara koji se od svojeg doma do društva, na terapije ili drugdje mogu prevoziti samo u prilagođenim vozilima. Istaknula je da će se tim automobilom članovi tog društva moći voziti i na rehabilitaciju izvan Zagreba, primjerice u Selce.

Predstavljajući društvo, rekla je da je ono proslavilo 35. obljetnicu te je istaknula da radi na izjednačavanju mogućnosti i stvaranju uvjeta za život njegovih članova u zajednici i poboljšanju kvalitete njihova rada.

Zamjenica zagrebačkoga gradonačelnika Jelena Pavičić Vukićević pozvala je i druge tvrtke da se ugledaju na tu donaciju. Dodala je da će se Zagreb i dalje brinuti za osobe s invaliditetom te je najavila nabavu još nekoliko vozila prilagođenih osobama s invaliditetom.

Hina

Foto: Marko Prpić/PIXSELL