Stari i nemoćni zajedno s mladima s teškoćama u razvoju

Svake godine ugostimo članove neke od udruga iz našega kraja koje okupljaju mlade ljude, a uz druženje u prirodi imamo niz društvenih aktivnosti, rekla je direktorica Doma za stare i nemoćne osobe 'Velika' Mirjana Novak

Dom za stare i nemoćne osobe iz Velike bio je domaćin zanimljivog okupljanja svojih korisnika u rekreacijskom centru Hrvatskih šuma pod Papukom, a gosti su im bili članovi Udruge roditelja djece s posebnim potrebama "MI“ iz Požege i Udruge za promicanje inkluzije iz Pakraca. Tako ih se okupilo stotinjak u prirodi točnije na terenima uz rječicu Dubočanku.

- Svake godine na ovom ljetnom okupljanju ugostimo članove neke od udruga iz našega kraja koje okupljaju mlade ljude, a uz druženje u prirodi imamo niz društvenih aktivnosti, rekla je direktorica Doma za stare i nemoćne osobe Velika Mirjana Novak.

Igrao se mali nogomet, organizirano je natjecanje u potezanju užeta i nošenju jajeta u žlici, te različitie društvene igre. Za dobro raspoloženje pobrinuo se i poznati požeški harmonikaš Ivan Kovačević Kings s kojim su sudionici rado zapjevali, te zaplesali uz zvuke domaće glazbe.

VLM

Foto: PIXSELL