Gradonačelnik Bandić: Ponosan sam na rezultate Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom

U galeriji Sunce ustanove URIHO Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom održao je redovnu godišnju Skupštinu

Na samom početku uzvanike i delegate pozdravio je predsjednik Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom Josip Držaić. Skupštini je nazočio uvijek gradonačelnik Milan Bandić te Romana Galić, pomoćnica zagrebačke pročelnice za socijalnu zaštitu Višnje Fortune i ostali visoki gosti. Ovom prigodom tajnica Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom Mirela Šikoronja gradonačelniku je Bandiću uručila zahvalnicu za poseban doprinos sportu osoba s invaliditetom.

"Zahvaljujem vam na dodijeljenom priznanju! Bitno je da smo mi u gradu Zagrebu zajedno sve ove godine. Sjećam se kad smo startali zajedno prije četrnaest godina i od tada smo svaki dan, svaki mjesec u stalnom kontaktu. Pomognemo jednim dijelom za isplatu plaća kad treba na kraju mjeseca, tako će biti i ubuduće. To su najbolje potrošena sredstva u Gradu Zagrebu za osobe s invaliditetom koje su zaposlene u ustanovi URIHO i rade za svoju koricu kruha. Ja vam se zahvaljujem što pošteno zaradite svoj kruh i što imate mjesto gdje ga možete zaraditi. Nisu izbori pa ne mogu biti izborna obećanja, ali jednog dana kada napravimo Dom na Kajzerici, nitko sretniji od nas. Ja sam uvjeren da ćemo ga napraviti prije nego odem u mirovinu, a do mirovine ću biti gradonačelnik Zagreba. Još jednom vam hvala što smo zajedno, što ćete danas odraditi godišnju Skupštinu zagrebačkih sportaša s invaliditetom. Grad Zagreb redovito ispraća svoje paraolimpijce svaki put kad idu na Igre. Neka vas vječno grije plamen uspjeha i paraolimpijski plamen“, poručio je prvi čovjek Zagreba.

Mirela Šikoronja uručila je gradonačelniku Bandiću zahvalnicu za doprinos sportu osoba s invaliditetom

Tajnica saveza Mirela Šikoronja izvijestila je delegate o uspjesima i aktivnostima u prošloj godini te je ujedno najavila plan aktivnosti za 2014. Članovi Skupštine jednoglasno su izglasali ulazak novog kluba u savez, a riječ je o tenis klubu za osobe s invaliditetom Sirius'. Sve su točke dnevnog reda jednoglasno potvrđene, tako da je Skupština mogla završiti s radom.

Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom najbolje je organiziran savez osoba s invaliditetom u Hrvatskoj, ujedno je najmasovniji te se može pohvaliti s najvećim brojem sportskih uspjeha. Razlog tomu je uz ostalo i suradnja s Gradom Zagrebom, koji posebnu pažnju poklanjaa sportu osoba s invaliditetom.

M. Damjanović

Foto: Facebook profil Milana Bandića

 

Povezane vijesti