Nasilje i diskriminacija žena s invaliditetom na tržištu rada

Ženska soba - Centar za seksualna prava u suradnji s pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom Ankom Slonjšak organizira trening na temu koja se često ignorira u našem društvu, a to je nasilje nad ženama  s invaliditetom

Ženska soba – Centar za seksualna prava u suradnji s pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom Ankom Slonjšak od 21. do 23. svibnja u Hotelu International Zagreb, Miramarska cesta 24, organizira trening na temu „Nasilje i diskriminacija žena s invaliditetom na tržištu rada“.

Ženska soba – Centar za seksualna prava je nevladina, feministička, neprofitna organizacija, osnovana s ciljem osnaživanja žena i osvještavanja institucija i javnosti o seksualnom nasilju i seksualnim pravima, kroz edukaciju, istraživanja, lobiranje i javni rad.

Trening je namijenjen predstavnicama/cima organizacija civilnog društva koje rade direktno sa ženama žrtvama nasilja u skloništima i savjetovalištima širom Hrvatske, kao i predstavnicama organizacija osoba s invaliditetom. Na treningu se očekuje 30 predstavnika/ica organizacija civilnog društva koje pružaju direktnu pomoć i podršku ženama žrtvama nasilja.

Tijekom 2012. i 2013. godine Ženska soba – Centar za seksualna prava organizirala je tri specijalizirana treninga posvećena problematici žena s invaliditetom koje su žrtve nasilja.

Anka Slonjšak otvorit će prvi dan treninga                                      (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)

Cilj ovog treninga je nastaviti već otvorenu, ali nažalost često ignoriranu temu, o problemima i poteškoćama žena s invaliditetom vezano uz iskustva različitih oblika diskriminacije i nasilja, kojoj su sustavno izložene i problemima s kojima se suočavaju na tržištu rada.

Na treningu će sudjelovati pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak, koja će otvoriti prvi dan treninga, a kao gošća predavačica pozvana je i Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova.

Održavanje ovog treninga financijski podržavaju Ministarstvo socijalne politike i mladih i Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati putem e-maila zenska.soba@zenskasoba.hr ili na telefon Ženske sobe 01/ 61 19 174.

In-Portal

 

Povezane vijesti