Bubamara: Udruga osoba s invaliditetom iz Vinkovaca treba pomoć

Članovi i suradnici vinkovačke udruge Bubamar se zalažu za bolji i kvalitetniji život, inkluziju i sezibiliziraju zajednicu prema osobama s invaliditetom, te potrebama njihovih obitelji, što je do sada rezultiralo značajnim utjecajem u zajednici i stvaranjem boljih općih uvjeta za osobe s invaliditetom i njihove obitelji. Bubamara broji više od 1.300 članova i djeluje na području čitave Vukovarsko-srijemske županije, pružajući socijalne usluge i najudaljenijim ruralnim područjima.

Predsjednik udruge Bubamara, Tomislav Velić, potaknut otežanim uvjetima nastalim prirodnim nepogodama na području koje pokrivaju uputio je molbu za pomoć. Zbrinjavanje i podrška koju pružamo osobama s invaliditetom nailaze svakodnevno na brojne prepreke, no posljednjih nekoliko dana uslijed katastrofalnih posljedica uzrokovanih poplavama, osobe s invaliditetom, tj. potpuno nepokretne osobe ostale su bez vlastitih domova i temeljne skrbi. Zdravstveno stanje evakuiranih osoba s invaliditetom je time dodatno ugroženo, te su im trenutno potrebna ortopedska i druga zdravstveno-rehabilitacijska pomagala. U predstojećem periodu bit će im nužna osnovna sredstva za obnovu kuća (građevinski materijal, pribor za čišćenje, agregateza izvlačenje vode, itd.), nabavu osnovnih životnih potrepština, goriva potrebnoga za prijevoz osoba s invaliditetom posebno prilagođenim kombi vozilima i organizaciju volonterskoga rada.

"U nastojanju da osiguramo osobama s invaliditetom temeljne životne uvjete, obveza nam je naglasiti hitnost situacije i bespomoćnost ove populacije u novonastalim okolnostima, te molimo da u okviru Vaših mogućnosti pružite podršku našim ugroženim članovima", kaže Tomislav Velić.

U cilju transparentne potrošnje doniranih sredstava otvorili su zaseban račun IBAN: HR3024840081500188811; SWIFT ADRESA: RZBHHR2X namijenjen isključivo navedenim uplatama kako bi njihova potrošnja bila opravdana i strogo namjenska.

Udruga "Bubamara" otvorila je svoja vrata svim osobama s invaliditetom i teško pokretnim osobama koji su pogođeni ovom strašnom poplavom. Nude vam smještaj u svojim prostorima i slobodan prijevoz do udruge. Javite se na broj: 032/ 333 - 232

In-Portal

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

 

Povezane vijesti