Josipović: Senjanovićev humor svima će nedostajati

Senjanović je bio majstor kratke forme. Njegovi dnevni komentari bili su kronika našeg doba kojom nas je poput zrcala smijehom suočavao s našim greškama i grijesima. Njegov humor svima će nam nedostajati", stoji u poruci sućuti predsjednika Josipovića

Predsjednik Republike Ivo Josipović uputio je danas sućut obitelji Senjanović u povodu iznenadne smrti splitskog i hrvatskog novinara i književnika Đermana Ćiće Senjanovića u kojoj ističe da će svima nedostajati humor čovjeka koji se beskompromisno i dosljedno borio za bolje demokratske običaje.
"Ćićo Senjanović bio je simbol Slobodne Dalmacije i Feral Tribunea, a posljednjih godina i Novog lista, novinar koji se cijeloga radnoga vijeka beskompromisno i dosljedno borio za bolje demokratske običaje.

Premda je smijeh i britki humor ono po čemu ćemo Ćiću Senjanovića najviše pamtiti njegova je satira bila slika naše svakodnevice, dokaz da se smijati možemo svemu usprkos, pa i sami sebi.

Senjanović je bio majstor kratke forme. Njegovi dnevni komentari bili su kronika našeg doba kojom nas je poput zrcala smijehom suočavao s našim greškama i grijesima. Njegov humor svima će nam nedostajati", stoji u poruci sućuti predsjednika Josipovića.