Protiv bombaša iz Botinca podnesena kaznena prijava

Branko Novak, koji je i sam lakše ozlijeđen, pobjegao je s mjesta događaja, a sjekiru je u bijegu odbacio u blizini. Sam je nakon toga pozvao policiju te prilikom uhićenja nije pružao otpor

Protiv bombaša iz Botinca nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava za pokušaj ubojstva i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, doznaje se danas u Policijskoj upravi zagrebačkoj (PUZ).
Osumnjičeni Branko Novak u petak je oko 22 sata u naselju Botinec u kojem i sam živi bacio bombu na terasu kafića "Miki" nakon svađe s jednim od gostiju. Svađu je pokušao smiriti vlasnik Mihael Holenda, no uznemireni je Novak, po tvrdnjama očevidaca, otišao kući da bi se ubrzo vratio sa sjekirom i bombom.

Kako se doznaje u policiji, u namjeri da usmrti 39-godišnjeg vlasnika kafića, nakon što je ga je napao sjekirom, na pod terase ugostiteljskog objekta odbacio je ručnu bombu čije su krhotine ozlijedile sedam osoba, od kojih tri teško.

Novak, koji je i sam lakše ozlijeđen, pobjegao je s mjesta događaja, a sjekiru je u bijegu odbacio u blizini. Sam je nakon toga pozvao policiju te prilikom uhićenja nije pružao otpor. Pritom je najvjerojatnije bio pod utjecajem alkohola, pa je na ispitivanje u službene policijske prostorije doveden tek u jutarnjim satima.

Policija je bacanje bombe okvalificirala kao pokušaj ubojstva svih sedam ozlijeđenih osoba.

Prema posljednjim podacima jedan od teško ozlijeđenih ipak je u životnoj opasnosti, jer su mu od eksplozije i "šrapnela" ozlijeđene žile i pluća. Ostala dvojice teže ozlijeđenih imaju rane na leđima, rukama i nogama, u jednom slučaju, odnosno u drugom na prednjem dijelu prsišta i po trbuhu. Na liječenju su zadržane i dvije osobe s lakšim ozljedama.

Hina

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL