Ministar Matić: Nema smanjenja prava za invalide Domovinskog rata

Iako se kroz proračun štedjelo na mnogim stavkama i štednja je dotakla mnoge društvene kategorije, što se tiče branitelja nije došlo ni do smanjenja njihovih prava niti financija, naglasio je ministar branitelja

Unatoč gospodarskoj krizi u Hrvatskoj, te krize za invalide Domovinskog rata i za najteže invalide nema i za njih novaca nikad neće nedostajati, istaknuo je danas u Varaždinu ministar branitelja Predrag Matić prilikom otvorenja VI. Hrvatskog kupa košarke u kolicima.
Iako se kroz proračun štedjelo na mnogim stavkama i štednja je dotakla mnoge društvene kategorije, što se tiče branitelja nije došlo ni do smanjenja njihovih prava niti financija, naglasio je Matić.

Barijere u glavama

Ujedno je izrazio zadovoljstvo radom ministarstva u protekloj godini istaknuvši da su svi zacrtani projekti ostvareni ili je u tijeku realizacija. Možda i najveći projekt, objava Registra branitelja, naišao je na apsolutnu podršku i odobravanje, a pokrenute su i mnoge nove inicijative, rekao je Matić. Dodao je da bi situacija bila još bolja da tu i tamo nema sputavanja i "vezanja kugle oko noge" čime se ljudima, koji se brinu za branitelje, otežava posao.

Matić je okupljenim sportašima, od kojih je najveći broj branitelja, poručio da je njihova jedina briga zdravlje te da život provode najbolje što mogu, a za ostalo će se, u okviru svojih mogućnosti, pobrinuti Ministarstvo branitelja i hrvatska vlada.

"Vi ste dali mnogo za Hrvatsku i jedino oni koji su poginuli u Domovinskom ratu dali su više. Ministarstvo kojem sam na čelu, aktualna vlada, ali siguran sam i sve buduće vlade, brinut će za vas najbolje što mogu. Izuzetno sam ponosan na vas sportaše i vaš optimizam. Vaš primjer nam pokazuje da su zapreke i barijere jedino u našim glavama, a nikako u tjelesnim sposobnostima", poručio je ministar Matić.

In-Portal/Hina