Papa Franjo zaredio Hrvata za svećenika

Središnji čin svečanosti bio je zaziv Duha svetoga i polaganje ruku pape Franje na buduće svećenike polegnute na tlu ispred oltara, nakon čega su dobili svećeničke štole i kazule

Papa Franjo u nedjelju je zaredio deset novih svećenika u bazilici svetog Petra, među njima i Splićanina Ivana Mladinea.
Papa je na četvrtu uskrsnu nedjelju (nedjelja Dobrog Pastira), koja je tradicionalno posvećena razmišljanju o duhovnim zvanjima, zaredio desetoricu novih svećenika, javlja agencija Ansa. Osim Mladinea, radi se o šestorici Talijana, dvojici Indijaca i jednom papinom sunarodnjaku iz Argentine.

Središnji čin svečanosti bio je zaziv Duha svetoga i polaganje ruku pape Franje na buduće svećenike polegnute na tlu ispred oltara, nakon čega su dobili svećeničke štole i kazule.

Papa Franjo je nove svećenike upozorio da budu pastiri, a ne činovnici.

"Budite pastiri, a ne činovnici. Budite vodiči, a ne posrednici. Budite uvijek primjer dobrog vodiča koji nije došao da mu se služi, već koji će biti u službi", rekao je argentinski papa novim svećenicima.

"Udijelite svima Božju riječ koju ste i sami primili s veseljem, sjetite se vaših majki, baki, vjeroučitelja koji su vam prenijeli Božju riječ i vjeru" dodao je papa Franjo.

Papa je na kraju svečanosti porazgovarao sa svakim novim svećenikom, zagrlio ih je i poljubio u znak mira, uz pljesak vjernika nazočnih u bazilici svetog Petra.

Hina