I oni nam odgajaju djecu: S krivotvorenom diplomom radila kao logoped

Djelatnici umaške i bujske policija dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakinjom s područja Umaga zbog sumnje da je počinila kaznena djela krivotvorenje isprava, nadriliječništvo i ovjeravanje neistinitog sadržaja, izvijestila je danas istarska policija.

Prema podatcima policije, ženu se sumnjiči da je u Italiji pribavila krivotvorenu diplomu fakulteta u Padovi, temeljem koje je sklopila ugovore o djelu te je od 2005. godine, u jednom dječjem vrtiću na bujskom području i u jednoj osnovnoj školi na umaškom području, obavljala poslove logopeda.

Osim što je radila u vrtiću i u školi, kako se navodi u priopćenju, 38-godišnjakinja je usluge logopeda, uz novčanu naknadu, pružala i u svom domu na području Umaga.

Policija ju sumnjiči da je počinila i kazneno djelo ovjeravanja neistinitoga sadržaja, s obzirom da je u listopadu 2013. u javno-bilježničkom uredu u Novigradu, ovjerila navedenu krivotvorenu diplomu.

Po dovršetku kriminalističkoga istraživanja, 38-godišnjakinja je privedena u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Hina
Foto: Ante Jelavić/PIXSELL