Dijana Čuljak ostaje u pritvoru

Istražni zatvor bio je određen i zbog opasnosti od ponavljanja djela, no izvanraspravno vijeće u tom je dijelu prihvatilo žalbu obrane, ukinuvši joj pritvor po toj osnovi

Dijana Čuljak do daljnjega ostaje u istražnom zatvoru, i to zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, odlučilo je izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda nakon žalbe njezine obrane.

Istražni zatvor bio je određen i zbog opasnosti od ponavljanja djela, no izvanraspravno vijeće u tom je dijelu prihvatilo žalbu obrane, ukinuvši joj pritvor po toj osnovi.

Podsjetimo, prije uhićenja Dijana Čuljak  u tužiteljstvu je kao osumnjičenica davala iskaz četiri i pola sata nakon čega je puštena na slobodu. Ispitivanje tada nije do kraja bilo završeno jer je, neslužbeno doznajemo, rekla da je umorna i da više ne može, na što su istražitelji odgovorili da će nastaviti drugom prilikom. Upravo zbog toga što joj odmah po ispitivanju nisu odredili pritvor kao što inače tako biva s osumnjičenicima , njezino uhićenje šokiralo je njezinog bivšeg supruga Vladimira Šelebaja.

VLM

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL