Roda za žensku kaznionicu u Požegi

Udruga Roda provodi projekt MAME - osnaživanje zatvorenica za roditeljsku ulogu i tržište rada, u okviru IPA instrumenata predpristupne  pomoći, IV komponenata - Razvoj ljudskih potencijala

 

Tijekom ljetnih mjeseci udruga RODA poziva javnost, ali i nakladnike, da se priključe akciji skupljanja knjiga za biblioteku Ženske kaznionice u Požegi. Akcija kojom RODA želi opremiti biblioteku Kaznionice novim i kvalitetnim naslovima, pružiti zatvorenicama priliku za učenje, ali i opuštanje te razonodu traje do 1. listopada 2014. godine. “RODA – Roditelji u akciji” skupina je zainteresiranih građanki i građana koja se zauzima za dostojanstvenu trudnoću, roditeljstvo i djetinjstvo u Hrvatskoj.
Akcije slanja knjiga u zatvore odlično su prihvaćene u svijetu. Tako zatvorenici/zatvorenice koriste vrijeme provedeno u zatvoru kako bi unaprijedili svoje vještine, znanja i prilike za društvenu inkluziju po izlasku iz zatvora. Neki zatvorenici/zatvorenice će tek u zatvorima otkriti užitak i korist čitanja. Čitanjem pospješuju mogućnosti vlastitog zapošljavanja nakon izlaska. Zatvorenicima pokazujemo da je nekom do njih stalo, a ta spoznaja može promijeniti promijeniti nečiji život.

Pridružite se akciji i pošaljite  knjige koje će koristiti zatvorenicama u Požegi. Izaberite knjige sa svojih polica, poklonite one koje su vas oduševile, koje su vas promijenile, ali, i one koje su vas nasmijale, opustile, one koje ćete ovog ljeta čitati na plažama.

Knjige mogu biti i mekanog i tvrdog uveza, a ako su rabljene, molimo da budu u dobrom/izvrsnom stanju. Ne šaljete časopise, priručnike koji nisu više primjenjivi (zastarjeli informatički priručnici i sl), oštećene knjige. Uz knjige ne šaljite osobne poruke.

 
U veljači ove godine RODA je donirala 100 kompleta knjiga o roditeljstvu zatvorenicima u hrvatskim zatvorima, a ovom ljetnom akcijom želi potaknuti javnost da sudjeluje doniranjem različitih korisnih naslova jer vjeruju da zatvorske knjižnice i opismenjavanje igraju važnu ulogu u planiranju reintegracije. Tako se može smanjiti recidivizam i doprinijeti povećanju sigurnosti i uspjeha zajednice.

Molimo da knjige šaljete kao običnu pošiljku, o vlastitom trošku, na adresu:

RODA

Čanićeva 14

10000 Zagreb

napomena “Knjige za MAME”.

O napretku akcije, ali i o projektu čitajte na Rodinom portalu  http://roda.hr/hr  i Facebook stranici https://www.facebook.com/udrugaroda?fref=ts ,

 

In Portal