Kako ostvariti socijalna prava oboljelih od multiple skleroze?

Savez društava multiple skleroze Hrvatske 29. travnja u hotelu Opatija organizira jednodnevni seminar pod nazivom "Kako ostvariti socijalna prava oboljelih od multiple skleroze – umrežavanje s pružateljima socijalnih usluga u RH“

Seminaru će prisustvovati oboljeli od multiple skleroze grada Opatije i cijelelog liburnijskog područja, predsjednik Društva multiple skleroze Primorsko-goranske županije, Centar za socijalnu skrb Opatije, Udruga osoba s invaliditetom grada Opatija, Gradsko društvo Crvenog križa Opatija. Predsjednik Saveza društva multiple skleroze Hrvatske Slavko Pejić izjavio je kako je SDMSH zainteresiran za uključivanje i povezivanje sa svim pružateljima socijalnih usluga za osobe s invaliditetom, što će pridonijeti samostalnijem životu pojedinaca unutar ove osjetljive skupine te ujedno rasteretiti obitelj oboljelih. Naglašava da će iskustva prisutnih na seminaru poslužiti kao doprinos izradi Europskog MS Registra o oboljelima od MS, u okviru suradnje Saveza društava multiple skleroze Hrvatske s Europskom MS Platformom.

Na seminaru će govoriti stručni djelatnici Saveza o besplatnoj usluzi SMS-MS telefona za sve oboljele od MS i njihove obitelji, bazi podataka o oboljelima od MS-a na nacionalnoj i regionalnoj razini koja pruža mogućnost umrežavanja s ostalim pružateljima socijalnih usluga. (B.R.)

Foto: Marko Prpić/PIXSELL