Udruga Leptirići: Borba za boljitak mališana s cerebralnom i dječjom paralizom

Udruga je osnovana 2009. godine s ciljem zagovaranja i promicanja prava djece s cerebralnom i dječjom paralizom, teškoćama u razvoju te osoba s invaliditetom u dolini Neretve

 

U rujnu je održano tradicionalno godišnje druženje djece, roditelja i stručnih suradnika Udruge cerebralne i dječje paralize Leptirići.

Započelo je Svetom misom za zdravlje članova koju je u crkvi Gospe Snježne u Vidu predvodio don Mladen Margeta, a nastavljeno uz roštilj, neretvanski brudet i kolače koje su napravile vrijedne mame. Iz udruge Leptirići zahvaljuju sponzorima, volonterskom centru i brojnim volonterima, te koordinatorici volontera Ivani Čarapina, kao i svima koji su na bilo koji način pomogli da dan bude predivan.

Udruga je osnovana 2009. godine s ciljem zagovaranja i promicanja prava djece s cerebralnom i dječjom paralizom, teškoćama u razvoju, te osoba s invaliditetom u dolini Neretve. Područje djelovanja su gradovi Ploče, Opuzen i Metković. Radu udruge doprinose roditelji-volonteri u suradnji s liječnicima, fizioterapeutima, defektologom, psihologom i logopedom radi ostvarenja zadanih cilljeva.

Diego Vjekoslav Miletić, koji za život zarađuje baveći se ribolovom u dalekom Ekvadoru, donirao je Gradu Ploče kombi namijenjen prijevozu osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju. Potrebne prilagodbe dovršene su do prvog dana školske godine kada je vozilo stavljeno u funkciju. Iz udruge Leptirići u ime svih članova zahvaljuju svima koji su pomogli da djeca s invaliditetom na području Grada Ploča imaju osiguran prijevoz do škole.

"Organiziramo druženja, sastanke, kreativne radionice, izlete, hodočašća te suradnju sa srodnim udrugama. Kontinuirano provodimo programe neophodne za održavanje i poboljšanje zdravstvenog stanja naših malih članova: logopedska terapija, fizioterapija, radna terapija, pomoć u učenju, igraonice, radionice, izlete i hodočašća. Financijskom potporom pomažemo obiteljima pri kupnji ortopedskih pomagala, lijekova ili liječenja kad nije dostupno na teret HZZO-a. Nastojimo svim našim članovima život učiniti što kvalitetnijim. I vi se možete uključiti u veliku obitelj dobročinitelja da zajedno pomognemo našim članovima; svojom donacijom omogućit ćete našim malim anđelima puno napretka, radosti i igre. Postanite naš sponzor, donator ili član-prijatelj. Kontaktirajte nas, a na Vaš zahtjev šaljemo Vam dodatne informacije. Vjerujemo da će te znati prepoznati što osmijeh bolesnog djeteta znači za njegove roditelje", rekao nam je Marijo Jurković, predsjednik Udruge.

Više o radu i programima koje provode na www.udrugaleptirici.hr

Piše: Božica Ravlić

 

Povezane vijesti