Stavi čep u svaki džep: Pretvorimo plastične čepove u invalidska kolica

Osnovni cilj projekta je osigurati invalidska kolica socijalno ugroženim i potrebitim osobama s invaliditetom, te aktivirati što više pravnih i fizičkih osoba, uz promoviranje važnosti recikliranja i volontiranja

 

Udruga mladih REaktiv iz Zenice provodi jedinstven projekt pod nazivom Bosnia and Herzegovina Cap Project - pretvaranje plastičnih čepova u invalidska kolica.

Projekt je uspješno startao u Turskoj i Kosovu na inicijativu studenta Kushtrim Ahmetija, predstavnika organizacije Green club, a proširio se i u Bosnu i Hercegovinu.

Akcija se provodi na način da je za jedna kolica potrebno 250 kilograma plastičnih čepova bilo koje veličine i boje koji se zatim prevoze u kompaniju za recikliranje Muzaffer Pinarbasi isletmelerii, sa sjedištem u Turskoj. Dobivenim novcem naručuju se kolica u njemačkoj kompaniji Otto Bock Wheelchairs koja se zatim isporučuju u Bosnu i Hercegovinu.

Osnovni cilj projekta je osigurati invalidska kolica socijalno ugroženim i potrebitim osobama s invaliditetom, te aktivirati što više pravnih i fizičkih osoba, uz promoviranje važnosti recikliranja i volontiranja.
Navedenu akciju možete pratiti na Facebook stranici Bosnia and Herzegovina Cap Project.
In-Portal

 

Povezane vijesti