Udruga oboljelih od leukemije i limfoma: Plastičnim čepovima do skupih lijekova

Sakupljajući plastične čepove činite dobro za okoliš, a ujedno činite i hvalevrijedno humanitarno djelo. U projekt su se uključile mnoge škole, vrtići i vjerske zajednice

 

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) provodi projekt pod nazivom 'Plastičnim čepovima do skupih lijekova', a potpisali su i Ugovor o suradnji o prikupljanju i zbrinjavanju plastičnih čepova s tvrtkom GKP ČAKOM d.o.o.

Potpisivanjem Ugovora stekli su se uvjeti da se akcija prikupljanja čepova još više proširi i da se u nju uključi još veći broj ljudi. Udruga će prikupljene čepove prodavati, a novcem od prikupljenih čepova će se nabavljati potrebni lijekovi.

Udruga sa sjedištem u Čakovcu djeluje od 1998. godine, neprofitna je, a osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Hrvatske. Udruga vodi brigu o oboljelima od leukemije, mijeloma, limfoma, GIST-a (gastrointestinalnog stromalnog tumora) te srodnih hematoloških i onkoloških bolesti. Udruga surađuje s Klubom HEO iz Zagreba i Udrugom za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima 'Krijesnica'.

U projekt 'Plastičnim čepovima do skupih lijekova' već su se uključile i neke tvrtke kako bi pomogle udrugi, a ujedno i potaknule svoje zaposlenike da ne bacaju plastične čepove od PET ambalaže. U nadi kako će ova humanitarna akcija pridonijeti poboljšanju životnih uvjeta oboljelih od leukemije i limfoma pozivaju se i sve druge tvrtke koje još ne sudjeluju u humanitarnoj akciji da se uključe.

Prikupljaju se čepovi od proizvoda koji su konzumirani u tvrtkama, ali donose se čepovi i iz domaćinstava. Osim plastičnih čepova, sakuplja se i tzv. proizvodni škart (tvrtke koje u poslovnim procesima koriste plastične čepove). Sakupljajući plastične čepove činite dobro za okoliš, a ujedno činite i hvalevrijedno humanitarno djelo. U projekt su se uključile mnoge škole, vrtići, vjerske zajednice, a svakim danom stižu pozivi i upiti kako se može uključiti u projekt.

Ukoliko se i vi i/ili vaša tvrtka želite uključiti u ovu humanitarnu akciju prikupljanja plastičnih čepova posjetite službene stranice www.uoll.hr za više informacija.

In Portal