Svijet kroz moj objektiv: Denis Marijon

In-Portal pokrenuo je jedinstven projekt na ovim prostorima: želimo na jednom mjestu prikazati uratke fotografa s invaliditetom, svejedno je li riječ o profesionalcima ili amaterima, te već sljedeće godine organizirati skupnu izložbu njihovih fotografija. Izložba će najprije biti upriličena on line, na stranicama In-Portala u rubrici 'Svijet kroz moj objektiv', a nakon toga i u jednoj od zagrebačkih galerija.
Foto-natječaj namijenjen je svim fotografima s invaliditetom, ne samo u Hrvatskoj i regiji, nego i u svijetu. Sve što trebate je poslati svoje najbolje fotografije na mail adrese mladen.kristic@in-portal.hr ili mladen.kristic@gmail.com, zajedno s biografskim podacima i pričom o tome kada ste i zašto uzeli foto-aparat u ruke.

U ovom nastavku predstavljamo Denisa Marijona, fotografa-amatera iz udruge Zamisli, čije uratke možete vidjeti u foto-galeriji.


 

Svijet kroz moj objektiv: Denis Marijon

Zovem se Denis Marijon. Dok sam bio klinac, tata mi je bio fotograf. Izrađivao je fotografije u sobi od koje je napravio tamnu (crvenu) komoru. jedna od najranijih uspomena mi je: "Brzo zatvori, ne smiješ otvarati vrata!" Denis Marijon 18.JPG 17.JPG 16.JPG 15.JPG 14 13.JPG 12.JPG 11 10 9 8 7.JPG 6 5 4 3.JPG 2.JPG 1

S deset godina sam naučio fotografirati s ruskim polu-profi aparatom Zorka.

Nakon toga sam se okušao u svim vrstima fotoaparata: jeftinim idiotima na film, polaroidima, pa tamo 2001. polako s prvim digitalnim. 

Godine 2004. kupio sam svoj prvi digitalac, a 2008. sam dobio iz Amerike malo bolji Canon SX. Za prošli Božić dobio sam Canon SX500.

Još uvijek sam amater i planiram to i ostati. Tako mi odgora.

Zaposlen sam u udruzi Zamisli kao grafički tehničar.

Paraplegičar sam po dijagnozi.


In Portal