Pet osoba uhićeno zbog curenja policijskih informacija

USKOK i policija provode veliku akciju na osječkom i zagrebačkom području u kojoj se, kako se neslužbeno doznaje, istražuje curenje povjerljivih informacija iz policije i davanja mita

U Ravnateljstvu policije službeno su potvrdili tek da je više osoba pod kriminalističkim istraživanjem i da ih je do sada uhićeno pet zbog poticanja na davanje mita. Neslužbeno se doznaje da su u Osijeku uhićeni poduzetnik Željko Biloš, jedan od najbogatijih Slavonaca te Damir Ivić, bivši direktor u tvrtki Osijek Koteks Drage Tadića, s kojim je ranije optužen za primanje mita prilikom izgradnje auto cesta u Slavoniji. U Zagrebu je, pak, uhićen bivši član uprave Ine Jozo Petrović te Vlado Rajić, koji je u javnosti postao poznat kao svjedok na suđenju za ubojstvo Vjeke Sliška. Posljednji ga se put u stupcima crne kronike spominjalo kada je s još dvojicom priveden zbog prodaje podataka o kriminalističkim istraživanjima, odnosno curenja povjerljivih podataka. Rajić je navodno podatke o tajnim istragama kupovao od ranije prijavljenih policajaca Marka Svaline i Vjekoslava Drnića.

Čepinska skupina

Neslužbeno se doznaje da je i ova istraga povezana upravo s tim slučajem. Podaci koje su policajci prodavali bili su među najtajnijim i najosljetljivijim slučajevima iz sfere gospodarskoga kriminaliteta, a neki od postupaka koji su ugroženi njihovim odavanjem podataka, navodno su vođeni protiv osoba koje USKOK smatra nositeljima organiziranoga kriminala u državi. U današnjoj su akciji, prema pisanju medija, u Slavoniji su pretražene i kuće Dragana Bakovića Bambura i Stipu Barišića Moljca, pripadnika tzv. Čepinske skupine koja se bavila raznim poslovima, od ugostiteljstva do trgovanja nekretninama. Identitet petog osumnjičenika koji je uhićen u Dubrovniku nije potvrđen.

Hina