UNICEF: Inkluzivne filmske matineje za osnovne i srednje škole

Tema ovogodišnjeg festivala je sprečavanje nasilja nad djecom. Uz promicanje stvaralaštva djece i inkluzije, sve projekcije su prilagođene djeci i mladima s oštećenjem vida ili sluha

 

UNICEF u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, kino prikazivačem Blitz Cinestar i Hrvatskim filmskim savezom u sklopu ovogodišnjeg Festivala o pravima djece, poziva učenike osnovnih i srednjih škola kao i njihove nastavnike na besplatne filmske matineje.

Filmske matineje za osnovnoškolce održat će se u četvrtak 20. studenoga u 12 sati, a za srednjoškolce u petak 21. studenoga u 12 sati u multipleks kinima:

Cinestar Rijeka, Tower center, Janka Polić Kamova 81a, Rijeka

Cinestar Šibenik, Centar Dalmare Šibenik, Šibenik

Cinestar Zadar, City Galleria Zadar, Murvička 1, Zadar

Cinestar Novi Zagreb, Avenue Mall, Avenija Dubrovnik 16, Zagreb

Cinestar Osijek, Shopping centar Portanova, Osijek.

Cinestar Split, Shopping centar Joker, Split

Cinestar Varaždin, Ulica Grada Lipika 15, Varaždin

Cinestar Dubrovnik, Masarykov put 3, Dvori Lapad, Dubrovnik

Cinestar Slavonski Brod, Ulica Josipa Rimca 7, Slavonski Brod

Cinestar Vukovar, Josipa Jurja Strossmayera 16, Vukovar

Na matineji će biti prikazan izbor najboljih filmova djece i mladih iz Hrvatske; dječje stvaralaštvo (trajanje filmova 68 minuta) i stvaralaštvo mladih (trajanje filmova 99 minuta). Tema ovogodišnjeg festivala je sprečavanje nasilja nad djecom. Uz promicanje stvaralaštva djece i inkluzije, sve projekcije su prilagođene djeci i mladima s oštećenjem vida ili sluha.

Šestim izdanjem Festivala o pravima djece UNICEF obilježava 25. godišnjicu Konvencije o pravima djeteta pa je i ovo prigoda da se djeca i mladi upoznaju s pravima i odgovornostima koje iz nje proizlaze.

Obrazac za prijavu, program događanja kao i sve dodatne informacije zatražite putem telefona 01 3031 641, kontakt osoba Nikolina Mucko.

Ispunjeni obrazac pošaljite na adresu nmucko@unicef.hr ili faksom na 01 2442 662 najkasnije do četvrtka 13. studenoga do 12 sati. Ukoliko prijavljujete djecu s teškoćama vida, molimo vas da se javite najkasnije do 7. studenog kako bi se na vrijeme nabavio potreban broj slušalica za praćenje naracija. Broj djece nije ograničen pa Vas molimo da sami procijenite koliko djece možete dovesti na projekcije.

In Portal

 

Povezane vijesti