Udruga Rijeka ljubavi: Svijetu treba više humanitarnih heroja – volontera

Udruga je povodom Međunarodnog dana humanosti posjetila i darivala štićenike Doma za psihički oboljele odrasle osobe u Osijeku

 

Humanitarna djelatnost je po definiciji djelatnost kojom se u vidu novca, roba i usluga bez naknade i bez uvjeta glede teritorijalne, nacionalne, vjerske, političke i druge pripadnosti, pruža humanitarna pomoć fizičkim i pravnim osobama kojima je ona prijeko potrebna zbog stanja u kojem se nalaze, a za koje ona nisu kriva.

Humanitarna udruga 'Rijeka ljubavi' povodom Međunarodnog dana humanosti, uz nazočnost pročelnika Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Osijeka Romana Kristića, posjetila je 22. studenog Dom za psihički oboljele odrasle osobe u Osijeku.

"U svijetu se svake godine taj dan obilježava kako bi se ljude podsjetilo na ulaganja u vlastitu dobrotu, a pod pokroviteljstvom UNHCR-a i UNICEF-a, pod motom 'Svijetu treba više humanitarnih heroja – volontera'. Kada sustav ne daje potpune odgovore na potrebe čovjeka, tada ljudska solidarnost nadomješta tu nesposobnost, stoga molimo tvrtke, političare, ljude plemenita srca da daju svoj doprinos želimo li živjeti u humanijem i pravednijem društvu", rekla je Štefica Čučak, predsjednica Humanitarne udruge 'Rijeka ljubavi'.

Dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a veseli i radosni štićenici burnim su pljeskom pozdravili dolazak gostiju. Domaćini su priredili kratki program s recitacijama pjesama iz organiziranog stanovanja koje su napisali Vesne Čurković i Nenad Palić. Štićenici su dobili vrijedne slatko – slane pakete, koje je donirao najveći humanista i dobročinitelj udruge Branko Ostović. Za 'Rijeku ljubavi' najveći dar bio je dan ispunjen ljubavlju, toplinom i razdraganošću koje je sve manje u svakodnevnom životu.

In Portal

 

Povezane vijesti