Čudesna Rebekah: Zbog invaliditeta bila je zlostavljana u školi, a danas je uspješna manekenka

Rebekah se trudi biti u kontaktu s mladim djevojkama koje također imaju invaliditet kako bi ih potaknula da ne odustaju od svojih snova. Ona se bavi i motivacijskim govorništvom, pa i na taj način inspirira osobe s invaliditetom

 

Premda je Rebekah Marine bila jedna od najljepših djevojaka u srednjoj školi, okrutni vršnjaci nisu joj davali mira: bila je predmetom zlostavljanja jer je rođena bez ruke.

Tada četrnaestogodišnja djevojčica, Rebekah se povukla u sebe i odustala je od sportova i društvenih događaja. Ali sada, trinaest godina kasnije, ova ljepotica postala je uspješna manekenka i dokazala svima da njezin invaliditet nije nepremostiva prepreka.

Premda se uspjela probiti na modnoj sceni, Rebekah ne želi biti samo još jedno lijepo lice. Ona ima mnogo plemenitije ciljeve.

“Moja misija je dokazati da modeli svih veličina i oblika mogu postati uspješni. Nadam se kako će moja priča inspirirati i druge djevojke da ne dozvole da ih u nečemu spriječi njihov invaliditet”, kaže ona.
Rebekah je u svijet mode ušla kada je imala 22 godine, nakon što je dobila prostetičku ruku. Na nagovor prijateljice odlučila je pokušati, i uspjela je. U početku je pozirala samo s umjetnom rukom, ali jedan fotograf je došao na ideju da je slika bez ruke. Sada se Rebekah uglavnom slika bez 'prostetičkog dodatka'.

Redovito je angažirana na web stranici Model Mayhem, a nada se da će uskoro potpisati ugovor s jednom od vodećih modnih agencija. I tvrdi da njezina ruka uopće nije prepreka.

“Iskreno, ono što me smeta najviše nije moja ruka, već visina. Visoka sam naime svega 160 centimetara“, kaže ona.
Rebekah se trudi biti u kontaktu s mladim djevojkama koje također imaju invaliditet kako bi ih potaknula da ne odustaju od svojih snova. Ona se bavi i motivacijskim govorništvom, pa i na taj način inspirira osobe s invaliditetom i donosi im nadu. A zlostavljanja iz srednje škole davno je zaboravila.
“Ne bavim se time. Prešla sam preko toga”, kratka je Rebekah.

Izvor: zena.blic