Dobra vijest: Grad Osijek osigurao novac za 104 asistenta za djecu s teškoćama u razvoju

Gradonačelnik Ivan Vrkić kaže da je pomoć djeci s teškoćama u razvoju najvažnija odrednica i prioritet u radu osječke Gradske uprave


Osječka Gradska uprava ove će i iduće godine osigurati oko četiri milijuna kuna za asistente u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju, od čega više od milijun kuna vlastitog novca te oko tri milijuna iz Europskoga socijalnog fonda, izvijestili su danas čelnici Gradske uprave na sastanku s asistentima.

Gradonačelnik Ivan Vrkić rekao je da je, u suradnji partnerskim ustanovama i udrugama, osigurano zapošljavanje 104 asistenta za 107 djece u školama u kojima grad ima osnivačka prava.

Istaknuo je da je pomoć djeci s teškoćama u razvoju najvažnija odrednica i prioritet u radu Gradske uprave, na čemu se organizirano radi od 2008. godine, te da se tako pokazuje odgovornost društvene zajednice u rješavanju tog problema.

Dogradonačelnik Vladimir Ham rekao je da je projekt rada s djecom s posebnim potrebama, koji je prijavljen za Europski socijalni fond, od mogućih 100 bodova dobio 96,5 bodova.

Pročelnik osječkoga Područnog ureda Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje Željko Bugarić, koji je jedan od partnera na projektu, rekao je kako je u realizaciji projekta pomogao i razgovor s ministrom rada i mirovinskog sustava Mirandom Mrsićem tijekom njegova nedavnog posjeta Osijeku, kada su mu čelnici lokalne samouprave izrazili nezadovoljstvo zbog nedostatnih financijskih sredstava za zapošljavanje asistenata u nastavi.

Hina

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

 

Povezane vijesti