Društvo multiple skleroze Split: Radionice za senzibilizaciju mladih o pravima osoba s invaliditetom

Međunarodni dan osoba s invaliditetom, 3. prosinca s početkom u 13 sati, Društvo multiple skleroze Split obilježit će održavanjem prve edukativne radionice u splitskoj Obrtno-tehničkoj školi, Plančićeva 1.

 

Društvo multiple skleroze edukativne radionice organizira s ciljem senzibiliziranja mladih osoba o multiploj sklerozi - neurološkoj bolesti koja pogađa mlade osobe i uzrokuje tjelesni invaliditet. Ukazuju na potrebu poštivanja različitosti , unapređivanjem znanja učenika o pravima osoba s invaliditetom i vrstama invaliditeta.

Suradnja s Obrtno-tehničkom školom započela je prilikom priprema humanitarnog koncerta udruge 'Glazbeni talenti - Music Talents', održanog 26. listopada ove godine pod nazivom 'We will Rock You - Tribute to Queen' u Solinu za Društvo multiple skleroze Split.

Tom prilikom sudjelovalo je sedam volontera iz Obrtno-tehničke škole koji su pomogli u postavljanju pozornice i nošenju rekvizita. Priliku za slični volonterski angažman imati će i drugi volonteri iz ove srednje škole na božićnom humanitarnom koncertu udruge 'Glazbeni Talenti - Music Talents', koji će se održati 21. prosinca u Kaštel Sućurcu.

Psihologinje škole Marijana Petrić Maršić i Ružica Vorgić-Krvavica uvidjele su potrebu i važnost edukacije o pravima i potrebama osoba s invaliditetom. Kroz projekt Foruma za slobodu odgoja po nazivom 'Školski volonteri' već su potaknule uključivanje učenika ove srednje škole u razne volonterske akcije te razvijanje međuvršnjačke i međugeneracijske suradnje i razumijevanja.

Suradnju s Društvom multiple skleroze Split planiraju nastaviti i kroz radionice za popravak neispravnih invalidskih kolica na kojima će učenici, uz podršku svojih profesora. primjeniti svoja specifična strukovna znanja i direktno pomoći osobama s invaliditetom.

In Portal

 

Povezane vijesti