Spora ruka pravde: Protiv komičara Bill Cosbya podignuta tužba za seksualno zlostavljanje

Cosby je podnio ostavku s mjesta povjerenika odbora Sveučilišta Temple, a mediji su izvijestili da je otkazao i gostovanje u showu s Davidom Lettermanom 


Protiv komičara i glumaca Bill Cosbya podignuta je tužba za seksualno zlostavljanje 15-godišnjakinje koje se dogodilo prije gotovo 40 godina, izjavila je u utorak tužiteljica Judy Huth.

Tužba je podnijeta Vrhovnom sudu u Los Angelesu, a u javnosti se spominje da je to prvi sudski postupak protiv Cosbya kojega je nedavno za seksualno zlostavljanje optužilo više žena.

Huth ističe da je u tužbi napisanoj na pet stranica, 15-godišnjakinja ispričala što se dogodilo u Cosbyevoj vili 1974., odnosno kako ju je seksualno zlostavljao.

Po njezinim riječima Cosby ju je s godinu dana starijom prijateljicom doveo u svoju vilu gdje su popile više alkoholnih pića. U jednom je trenutku izašla iz kupaonice pronaći Cosbya koji sjedio na krevetu u sobi i koji ju je tada protiv njezine volje seksualno iskoristio.

Kao mladoj osobi taj joj je događaj izazvao traumatično stanje, psihološku štetu i duševne boli što je ostavilo traga na čitavom životu.

Cosbyev odvjetnik Martin Singer nije želio komentirati tužbu.

Inače, u ponedjeljak je Cosby podnio ostavku s mjesta povjerenika odbora Sveučilišta Temple. Mediji su izvijestili da otkazao i gostovanje u showu s Davidom Lettermanom predviđeno za idući tjedan.

U posljednjih nekoliko tjedana Cosbya je zbog seksualnih napada optužilo desetak žena. Iako su se pojavljivale i ranije, optužbe su 'izronile' u listopadu nakon što je komičar Hannibal Buress nazvao Cosbyja silovateljem.

Bill Cosby je prvi afroamerikanac koji je osvojio Emmyja.

Hina

 

Povezane vijesti