Besplatna radionica za djecu s teškoćama u razvoju

Centar za edukaciju i savjetovanje "Sunce" organizira radionicu "Sportsko- rekreativne aktivnosti za djecu s teškoćama u razvoju u Zagrebu" koja će se održati 15. prosinca 2014. godine od 14.30 – 18.00 sati u Albaharijevoj 2 u Zagrebu

U sklopu programa „Moje pravo na igru i sport“, Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“ organizira radionicu u Zagrebu za sve udruge (posebice sportsko-rekreativne), sportske klubove i druge institucije koje se bave problematikom i potrebama djece s teškoćama u razvoju, kao i za stručnjake (kineziologe, trenere, psihologe, socijalne pedagode i druge pomagačke struke), roditelje djece s teškoćama u razvoju, volontere te ostale zainteresirane koji rade ili žele raditi s djecom koja imaju poteškoće u razvoju. Projekt financira Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Na radionici će se predstaviti dosadašnje iskustvo u provođenju sportskih aktivnosti djece s teškoćama u razvoju u sklopu programa „Moje pravo na igru i sport“ – univerzalne i specijalizirane sportske škole za djecu s teškoćama u razvoju i usporediti i razmijeniti iskustva s drugim udrugama, sportskim klubovima, savezima, institucijama i roditeljima. Cilj nam je sakupiti popis svih sportskih i rekreativnih aktivnosti koje se nude u Gradu Zagrebu za djecu s teškoćama u razvoju od njihove najranije dobi do 20 godina.

Osim toga planiraju dobiti uvid u organiziranost provođenja vrhunskog sporta (paraolimpijska i specijalna olimpijada) i rekreativnog sporta za djecu s teškoćama u razvoju na razini grada Zagreba. Kao i prikupiti prijedloge i ideje relevantnih stručnjaka u području vrhunskog sporta i rekreacije za poboljšanje sustava sporta za djecu s teškoćama u razvoju na razini grada Zagreba.

Na kraju će biti otvorena diskusija kojom želimo proširiti naša znanja, razmijeniti iskustva, otvoreno raspraviti o potrebi za kretanjem u djece s teškoćama u razvoju i mogućnostima uključivanja u sport i rekreaciju te blagodatima sporta i rekreacije za djecu s teškoćama. Molimo da potvrdite svoje sudjelovanje na broj 01/383 78 73 ili 092 1710 140 ili bozica.krizanic@ti-si-sunce.hr do 15. prosinca 2014. godine – kaže Božica Križanić, prof. Kineziologije i kondicijski trener.

Gosti predavači:

Mato Dragičević, viši trener odbojke, trener u Zagrebačkom športskom savezu osoba s invaliditetom, Ana Sršen, paraolimpijka i predsjednica Plivačkog kluba Natator, Stjepan Crnokić, prof. kineziologije- stručni suradnik u Hrvatskom školskom športskom savezu, Izv.prof.dr.sc. Zrinka Stančić, Odsjek za inkluzivnu edukaciju i rehabilitaciju, Edukacijsko rehabilitacijski fakultet u Zagrebu i Dr. sc. Joško Sindik, znanstveni suradnik na Institutu za antropologiju.

Program radionice na: http://www.ti-si-sunce.hr/vijesti/radionica-%E2%80%9Esportsko-rekreativne-aktivnosti-za-djecu-s-teskocama-u-razvoju-u-zagrebu%E2%80%9C

 

Tekst i foto: Božica Ravlić